Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτος σχετικά με το νομοσχέδιο για τα τηλεοπτικά ΜΜΕtheofilaktos_giannisΨηφίστηκε το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 το νομοσχέδιο με τίτλο: «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης – Ίδρυση συνδεδεμένη με την ΕΡΤ Α.Ε. ανώνυμης εταιρίας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής – Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) – Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας – Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης – τροποποίηση διατάξεων Ν.4070/2012 (ΦΕΚ Α΄ 82/2012) και άλλες διατάξεις».

Πρόκειται για νόμο, πλέον, του Κράτους, ο οποίος επιτέλους βάζει τάξη στο άναρχο τοπίο των τηλεοπτικών καναλιών και στον τρόπο που αυτά διαπλέκονταν επί 25ετία με το τραπεζικό και πολιτικό σύστημα.

Κατά τη διαδικασία συζήτησης στις συναρμόδιες Επιτροπές (Παραγωγής και Εμπορίου / Οικονομικών), ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, έλαβε τον λόγο και, αφού τοποθετήθηκε επί της αρχής του ν/σχ, πρότεινε, αναφορικά με την προστασία των εργαζομένων στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, να προστεθεί στο νομοσχέδιο η φράση «με σύμβαση εργασίας», έτσι ώστε οι Α.Ε. (τηλεοπτικά κανάλια) να μην μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την (ελαστική) εργατική νομοθεσία σε βάρος των εργαζομένων.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό και έτσι το ν/σχ εισήχθη στην Ολομέλεια με ρητή πλέον την υποχρέωση των Α.Ε. που λειτουργούν τηλεοπτικά ΜΜΕ, να απασχολούν προσωπικό «πλήρους απασχόλησης και με σύμβαση εργασίας» και έτσι, τελικώς, ψηφίστηκε.

Επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, όπως και πολλοί βουλευτές της περιφέρειας, ζήτησαν επιεικέστερη αντιμετώπιση των τηλεοπτικών καναλιών της περιφέρειας, κάτι που επίσης έγινε δεκτό (ψηφίστηκε τελικώς η αντιμετώπιση των ζητημάτων τους με ΥΑ και μετά από διαβούλευση).

Ακολουθεί σύνδεσμος με το απόσπασμα από την αναμετάδοση από το Κανάλι της Βουλής (από 107 λεπτό):
http://www.parliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#1cb7db1b-1c3a-4969-bce6-a53900b9a14a

Κοζάνη, 26-10-2015
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης,
Γιάννης Θεοφύλακτος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.