Βίντεο: Μαγική συναυλία στην Κοζάνη για τα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη



aayo8hybi98yl

Μια μαγική μουσική βραδιά απόλαυσαν οι εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν την Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στη συναυλία-αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγαλύτερου εν ζωή μύθου της ελληνικής μουσικής.

Στην μοναδική αυτή γιορτή που διοργανώθηκε από την MusicArt – Νέο Ωδείο Κοζάνης, τραγούδησε ο εξαιρετικός Μανώλης Χατζημανώλης. Μαζί του στη σκηνή 150 άτομα, κάθε ηλικίας, τραγούδησαν και έπαιξαν τη μουσική του Μίκη που έχει σημαδέψει καθολικά την ελληνική κουλτούρα. Το πολυπληθές αυτό σχήμα που διηύθυνε η Μαρία Καραγιάννη, αποτελούνταν από την ορχήστρα μαζί με την παιδική και εφηβική χορωδία της Musicart, τη χορωδία γυναικών Σιάτιστας, σε διδασκαλία Στέργιου Ανδρέου και τη χορωδία του ιστορικού-λαογραφικού συλλόγου Λευκόβρυσης «Διγενής Ακρίτας» σε διδασκαλία Έρης Κουρμπαλή.

Σ’ αυτό το δίωρο μουσικό ταξίδι, ακούστηκαν τραγούδια που μας συντρόφευσαν τις όμορφες, αλλά και τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας. «Όμορφη πόλη», «Φαίδρα», «Δακρυσμένα Μάτια», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», «χορός του Ζορμπά», αποσπάσματα από το «Άξιον εστί» και άλλα πολλά, ανέδειξαν το πολυσχιδές μουσικό ιδίωμα του συνθέτη και μας έκαναν κοινωνούς σε μια συναυλία-μυσταγωγία εξαιρετική.

mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.