Γράμμος, Καστοριά: Φθινοπωρινές ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης77uygurwetyu

Καταπληκτικά τα χρώματα αυτή την εποχή στον Γράμμο και σας καλούμε για ένα ταξίδι στην Ιστορία και τη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Οι ξεναγήσεις κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο θα γίνονται κάθε Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι. Προγραμματισμένες ξεναγήσεις θα γίνουν επίσης το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, οι οποίες επίσης θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι. Ξεναγήσεις μπορεί να προγραμματιστούν και άλλες μέρες και ώρες ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση.

Η ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής παρουσιάζονται τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας από τον Μακεδονικό Αγώνα έως την Κατοχή. Έπειτα κάνουμε έναν μικρό περίπατο στο δάσος, όπου απολαμβάνουμε τα φθινοπωρινά χρώματα και το υπέροχο αλπικό τοπίο, ενώ παράλληλα συζητάμε για τον τρόπο που συνδέονται τα γεγονότα του Εμφυλίου Πολέμου με τον Γράμμο. Η περιήγηση στο παρελθόν κλείνει με την ξενάγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση». Έπειτα μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκυμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία

Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 55 χλμ και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα. Καλύτερα να έρθετε μέσω Νεστορίου-Πεύκου (όχι μέσω Κοτύλης). Τα
τελευταία 4 χιλιόμετρα χωματόδρομου που οδηγούν στο Πάρκο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί οποιοδήποτε αυτοκίνητο να έρθει.

Προτείνουμε πριν έρθετε να πάρετε στα τηλέφωνα 24670 62136 (για να επιβεβαιώσετε τη μέρα και την ώρα των ξεναγήσεων) ή στο 24670 21853 (για ερωτήσεις σχετικά με το εστιατόριο ή το ξενώνα).

http://grammos-pes.gr/pages/display/park-aim/
https://www.facebook.com/ParkoEthnikesSymphilioses

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.