Εξαιρετικό το θεατρικό έργο «Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ στην Κοζάνη – Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR από την παράσταση



theios_vaniaskozani2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, το μεγάλο θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ “Θείος Βάνιας”, στην Κοζάνη.

Η Αίθουσα Τέχνης, κατακλίστηκε από κόσμο ο οποίος παραβρέθηκε για να παρακολουθήσει την παράσταση με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς : Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης Στέλιος Μάινας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη, Χάρης Χαραλάμπους.

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο, του κορυφαίου Ρώσσου ποιητή Άντον Τσέχωφ, γραμμένο το 1896-7, σε σκηνοθεσία Λίλλυ Μελεμέ και μετάφραση Χρύσα Προκοπάκη. Το θεατρικό έργο “Θείος Βάνιας”, έχει χαρακτηριστεί το πιο “τσεχωφικό”από τα έργα του Άντον Τσέχωφ, το οποίο συμπυκνώνει το φαινόμενο που ονομάζεται “άνθρωπος”, μέσα στον χώρο και τον χρόνο.

Οι σημαντικοί ηθοποιοί, κατέκτησαν τη σκηνή, με μία εξαιρετικά γνήσια ερμηνεία, η οποία έμοιαζε να σε μεταφέρει στον χώρο και στον χρόνο της εποχής του θεατρικού έργου.

Ο “Θείος Βάνιας”, με μεγάλη αριστοτεχνικότητα, πλησιάζει τον σημερινό Έλληνα ο οποίος βρίσκεται σε τέλμα και προσεγγίζει τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές.

Οι επόμενοι σταθμοί της παράστασης, όπως ανέφερε ο κ.Μάινας στην κάμερα του KOZANILFE.GR, θα είναι ο Βόλος, τα Τρίκαλα, η Θεσσαλία και συνεχίζοντας τις περιοδείες της παράστασης στις πόλεις του Νότου, θα καταλήξουν στην Κρήτη.

Η Ταυτότητα της Παράστασης
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Σκηνικά: Αριάδνη Βοζάνη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάγδα Κόρπη
Βοηθός Συνθέτη: Δημήτρης Γιακουμάκης
Βοηθός Σκηνογράφου: Ερμιόνη Γκαρραμόνε
Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Βοηθός παραγωγής: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη
Παραγωγή: Λυκόφως, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος
Executive Producer: Μάγδα Λαδά

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης Στέλιος Μάινας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη, Χάρης Χαραλάμπους

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εξαιρετικό το θεατρικό έργο «Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ στην Κοζάνη – Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR από την παράσταση

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.