2ο Rally Sprint Βελβεντού: Τέρμα τα… γκάζια στην Ειδική Μικρόβαλτο – Λιβαδερό! Δείτε το βίντεο

aai7yftygtoyg7

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2015 το 2ο Rally Sprint Βελβεντού, που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού (ΣΜΑΒ), την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου 2015.

Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Βελβεντού ο Τεχνικός Έλεγχος των Οχημάτων, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να θαυμάσουν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ενώ το βράδυ έγινε η πανηγυρική παρουσίαση των αυτοκινήτων με τα πληρώματά τους και η επίσημη έναρξη των αγώνων. Αγωνιστικά αυτοκίνητα, 21 τον αριθμό, από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Γιάννινα κ.α., καθώς και «τοπικές» συμμετοχές από Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Βελβεντό.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στην αφετηρία της Ειδικής Διαδρομής, λίγο πριν τη γέφυρα του «Λάκκου της Κατερίνας» στην είσοδο του π. δήμου Καμβουνίων, τα δεκαεννέα (19) αυτοκίνητα και η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00πμ.

Η εξαιρετική σε φυσικό πλούτο διαδρομή, το καλό οδόστρωμα, ο καλός σχετικά καιρός και ο πολύς κόσμος που είχε συγκεντρωθεί σε κάθε σημείο καλής οπτικής επαφής της διαδρομής, ήταν το κίνητρο για τους οδηγούς να πατήσουν …τέρμα τα γκάζια και να χαρούν οι ίδιοι τον αγώνα, κάνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους και αποκομίζοντας μια πολύ καλή εμπειρία, και στους θεατές να απολαύσουν ένα πρωτοφανές -για την περιοχή- και ανεπανάληπτο θέαμα. Η ειδική διαδρομή των δεκαέξι (16) συνολικά χιλιομέτρων, από τις στροφές του «Μάλλιου», το πέρασμα από τη δημοσιά του Μικροβάλτου, η στροφή και η διαδρομή μέσω του γεώτοπου των «Μπουχαριών» και ο τερματισμός στην είσοδο του Λιβαδερού, αποδείχτηκε ιδανική.

Ο αγώνας των δυο περασμάτων της ειδικής ολοκληρώθηκε περί τις 14:00μμ και ανέδειξε νικητές τους Γιάννη Βαλαβάνη και Σωτήρη Καπάρα (ΛΑΒ, κατ. Α/7) με HONDA CIVIC TYPE R και συνολικό χρόνο (στα δυο σκέλη) 19:05,28, δεύτερους τους Βασίλη Καραβασίλη και Κώστα Καρλιώτη (ΑΟΘ-ΣΜΑΚ, κατ. Α/7) επίσης με  HONDA CIVIC TYPE R και συνολικό χρόνο 19:20,08, ενώ το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Κουμποτής και Σάββας Μαυροματίδης (ΑΟΘ, κατ. ΕΑ/6) με PEUGEOT 106 S16 και χρόνο 19:30,18.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον αγώνα ολοκλήρωσαν τα δεκατρία (13) αγωνιστικά αυτοκίνητα, «εγκατέλειψαν» τα έξι (6), ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα (τετ-α-κε, έξοδος από το δρόμο…, ως φωτο).

Μετά και το δεύτερο σκέλος της ειδικής διαδρομής, τα αυτοκίνητα συνέχισαν και τερμάτισαν στο Βελβεντό, όπου έγιναν  σε γνωστό οικογενειακό κέντρο οι απονομές στους νικητές και η διοργάνωση έκλεισε με το γεύμα που παρατέθηκε προς τους συμμετέχοντες.

Γιώργος Μαστρ./περισσότερα στο mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.