Το ΚΚΕ για την στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ: «Στόχος τους είναι η αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων»



kke_bannerΤην Τετάρτη 14/10 πραγματοποιήθηκε στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ (πρώην λιπασματοβιομηχανία), στην Πτολεμαΐδα, στρατιωτική άσκηση από το 523 ΤΠ. Το σενάριο της  άσκησης ήταν η επανακατάληψη βιομηχανικής μονάδας που είχε καταληφθεί από «άτακτους», όπως παρουσιάστηκε από ανώτερα στελέχη σε κληρωτούς και μόνιμους στρατιωτικούς.

Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί συνέχεια ανάλογων που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν με σενάρια την αντιμετώπιση διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων αγώνων του λαϊκού κινήματος.

Σημειώνουμε ότι η στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή που λειτουργούν οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φωτογραφίζοντας έτσι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και το εργατικό κίνημα. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης επιβεβαιώνει τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού».

Βαριές είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει το έργο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης, σύμφωνα με όσα επιτάσσουν τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται περισσότερο από άλλοτε σαφές πως ο προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης και η στοχοποίηση των ανά τον κόσμο λαϊκών κινημάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα για την οποία εργάζονται πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ και της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. Επί της ουσίας, η άσκηση είναι μέρος της εκπαίδευσης για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν λαϊκές κινητοποιήσεις εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το ΚΚΕ για την στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ: «Στόχος τους είναι η αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.