Αυτή είναι η κατανομή των ποσών του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ για απόρους eeryujkmwrtryuiky

Κατανομή ποσών και σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Αρμόδια Αντιπεριφέρεια Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 2205/13-10-2015) για την κατανομή του προυπολογισμού για την χρηματοδοτική περίοδο 2015-2016 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομή, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους και για την Σύσταση Επιτροπής Ενστάσεων για το παραπάνω πρόγραμμα.

Έτσι για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιστοιχεί το συνολικό ποσό των 2.638.756,52 Ευρώ και κατανέμεται για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ως εξής :

Π.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ     210.206,70
Π.Ε ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ     563.940,90
Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ    1.207.912,32
Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ    656.696,60

Με βάση το παραπάνω ΦΕΚ και για τις ανάγκες του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε Διευρυμένη Σύσκεψη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρο Γιαννακίδη, για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και την συμμετοχή των Εταίρων από τις Κοινωνικές Συμπράξεις κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Στην Σύσκεψη συμμετείχαν το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας που έχει συσταθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελείται από όλους τους Δήμους και τις Μητροπόλεις της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι είναι και Κοινωνικοί Εταίροι στις Κοινωνικές Συμπράξεις και εκπροσωπήθηκαν με την παρουσία των εκάστοτε Αρμόδιων Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής – Μέριμνας ή των υπηρεσιακών αντίστοιχων υπαλλήλων, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και τους εκπροσώπους των Φορέων ως Εταίροι, καθώς και τους Υπεύθυνους εκπροσώπους των Επικεφαλής Εταίρων της Περιφέρειας για κάθε Περιφερειακής Ενότητα.

Έπειτα και από την πρόσφατη ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων από το παραπάνω Πρόγραμμα, την διαδικασία Ενστάσεων των απορριφθέντων και τον Οδηγό Εφαρμογής του ΤΕΒΑ (έχουν βγει σχετικές ανακοινώσεις και έχει γίνει η ενημέρωση τους από όλους τους Εταίρους για τις διαδικασίες και τα χρονικά όρια) συζητήθηκε ο τρόπος Διανομής των προιόντων και συγκεκριμένα :
– Η Προμήθεια Προιόντων που θα είναι επί το πλείστον από την Τοπική Αγορά – Κοινωνία
– Το Δίκτυο Διανομής που πρέπει να δημιουργηθεί, με τους Σταθμούς Διανομής – ψυγείων (καθορισμός τόπου συγκέντρωσης προιόντων – τρόποι μεταφοράς και αποστολής τους) με την χιλιομετρική κάλυψη για την διάθεση των προιόντων εγκαίρως προς όλους τους ωφελούμενους.
– Το Προσωπικό – Δομές που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση του Προγράμματος.
– Προτάσεις για τα παραπάνω.

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα, οι αδικίες που δημιουργούνται από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα και οι προτάσεις για την βελτίωση του όπως :
– Η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων διότι ήταν πολύ χαμηλά (βάση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος) και άφησαν εκτός Προγράμματος πολλούς πολίτες.
– Πολίτες που δεν πρόλαβαν ή δεν γνώριζαν για να κάνουν Αίτηση ενώ έχουν τα κριτήρια που απαιτούνται για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.
– Να γίνει διαχωρισμός των Προνοιακών Επιδομάτων (ΑΜΕΑ κλπ) από τα Εισοδηματικά Κριτήρια του Προγράμματος (Αναπροσαρμογή).
– Να υπάρξει ανοιχτή καταγραφή Αιτήσεων στο Πρόγραμμα και να επικαιροποιείται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο για να εντάσσονται νέοι ωφελούμενοι – δικαιούχοι.
– Να ενταχθεί στο Πρόγραμμα και η Παροχή Θέρμανσης.
– Να γίνει καταγραφή ωφελουμένων – δικαιούχων με Κριτήρια Αξιολόγησης και βάση των αναγκών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για να υλοποιηθούν προγράμματα – Συσσίτια.
– Να βρεθούν και να αξιοποιηθούν και άλλα Προγράμματα (Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο) για να υλοποιηθούν και να βοηθήσουν του Πολιτές της Δυτικής Μακεδονίας.
– Να γίνει βελτίωση των Κοινωνικών Δομών λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης και αυξημένης φτώχειας, ανεργίας και υπογεννητικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 έχει οριστεί σύσκεψη στο Υπουργείου Εργασίας Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με όλους τους Επικεφαλής Εταίρους για το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας θα βρεθεί για περαιτέρω λεπτομέρειες για την εφαρμογή του, αλλά και για να καταθέσει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις.

ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ   ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ  

Ο Δήμος Εορδαίας , ως μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ενημερώνει τους ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ότι έχουν εκδοθεί τα προσωρινά αποτελέσματα και οι κωδικοί των ονομάτων για το ως άνω πρόγραμμα.

Οι πίνακες των αποτελεσμάτων βρίσκονται ήδη στο Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Εορδαίας και είναι διαθέσιμοι στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους .

ΤΟΠΟΣ -ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ-ΑΙΤΗΣΗΣ:

Οι απορριφθέντες δυνητικά ωφελούμενοι του Δήμου Εορδαίας  μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις-ενστάσεις τους από 21-10-2015 έως και 27-10-2015 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου απευθυνόμενοι στο Δημοτικό Κατάστημα  στους πιστοποιημένους χρήστες του προγράμματος (εκεί δηλαδή που υπέβαλλαν την αίτησή τους ) ως εξής:

Δ/νση: Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Εορδαίας

Αρμόδιοι πιστοποιημένοι χρήστες :
Μπαχτσεβάνη Αικατερίνη
Αμανατίδης Γρηγόριος
Συμεωνίδης Μάριος
Τηλέφωνο: 2463- 350104
Ε-mail: pronoia@ptolemaida.gr

Υπεύθυνη του Προγράμματος : Ιτσκου Κατερίνα , Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης &Πληροφορικής Δήμου Εορδαίας (Δημοτικό Κατάστημα , 1ος όροφος , Γραφείο 11, Τηλέφ.: 2463 350105  , Ηλεκτρονική Διεύθυνση : pro@ptolemaida.gr  , ikatrin@ptolemaida.gr )

Η ένσταση κατατίθεται εντύπως και φέρει πρωτότυπη υπογραφή του επισταμένου συνοδευόμενη από απλά φωτοαντίγραφα των δικαιολογητικών εγγράφων . Αξίζει να επισημανθεί ότι οι λόγοι της ένστασης πρέπει να είναι σαφείς , συγκεκριμένοι και αιτιολογημένοι και επιπλέον να αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα παραστατικά ή έγγραφα

Στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ptolemaida.gr  έχει αναρτηθεί σχετικό πληροφοριακό υλικό καθώς και σχέδιο της ένστασης-αίτησης προς υποβοήθηση των δυνητικά ωφελούμενων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.