Τέσσερις συλλήψεις νεαρών στην Πτολεμαΐδα με 7 κλοπές τις τελευταίες μέρες στο ενεργητικό τους!



astinomia_antras_peripoliko

Το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Κοζάνης συνέλαβαν στην Κρυόβρυση Πτολεμαΐδας τέσσερις νεαρούς, 17 έως 24 χρονών, Ελληνικής καταγωγής, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι προσέγγισαν το σπίτι 78χρονης στο Μηλοχώρι Κοζάνης και με τη μέθοδο της απασχόλησης, προφασιζόμενοι πώληση σεντονιών, κατάφεραν να μπουν και να κλέψουν 50€, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί αφού ενημερώθηκαν, τους αναζήτησαν, εντόπισαν το αυτοκίνητό τους και τους συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι συλληφθέντες λειτουργούσαν ως ομάδα με στόχο τη διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Ειδικότερα, τις τελευταίες μόνο ημέρες, διέπραξαν πέντε 5 κλοπές, ενώ αποπειράθηκαν να διαπράξουν άλλες δύο στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο αυτοκίνητο και στους ίδιους, βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και ακολούθως αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους διάφορα κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο, μία τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων και το χρηματικό ποσό των 50€.

Επίσης κατασχέθηκαν:

το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και
το χρηματικό ποσό των επτακοσίων τριάντα ευρώ (730€).

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.