Εγκαίνια της Εικαστικής Εγκατάστασης της Μαρίας Σπανιόλα με τίτλο στο φουαγιέ της Αίθουσας Τέχνης Κοζάνης



t8vfk7tkcuukΜε αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης «Αίας» του Γιάννη Ρίτσου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Εικαστικής Εγκατάστασης της Μαρίας Σπανιόλα με τίτλο «Το διασκορπισμένο σπίτι – η μεταφορά της Σονάτας του Σεληνόφωτος σε χώρο» στο φουαγιέ της Αίθουσας Τέχνης Κοζάνης την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στις 8μ.μ.

Το διασκορπισμένο σπίτι είναι μια αρχιτεκτονική προσέγγιση της αντίληψης του χώρου με έναυσμα το ποίημα του Ρίτσου «Η σονάτα του σεληνόφωτος», το οποίο περιέχεται στην ποιητική συλλογή «Τέταρτη Διάσταση».

Η σύνθεση είναι αφαιρετική και αποτελείται από την παραγωγή πολλών θραυσμάτων χώρου, που αντιστοιχούν σε κομμάτια μνήμης των χώρων και των βιωμάτων στους χώρους ενός σπιτιού, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα σύνολο μνήμης στον χρόνο.

Η Μαρία Σπανιόλα γεννήθηκε στην Κοζάνη. Το 2000 αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Bartlett School of Architecture στο Λονδίνο (March in architectural design).Έχει συνεργαστεί με μελετητικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη (2000-2002) στο Λονδίνο (2003-2004) και στην Αθήνα (2004-2010). Από το 2010 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Κοζάνη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.