Διάλεξη του ιδρύματος Fulbright Greece στην Κοζάνη με θέμα: «Κίνητρα και μάθηση: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας»



ytuejidtujyrsΤο τμήμα της AHEPA Κοζάνης HJ-15 “I. Tράντας”, σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 ώρα 19:00, στην αίθουσα του Κοβενταρείου Κοζάνης,το Fulbright Foundation Greece και η Ένωση Ύποτρόφων Ιδρύματος Fulbright, τμήμα Βορείου Ελλάδος, διοργανώνουν διάλεξη με θέμα “Κίνητρα και μάθηση: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας” με ομιλήτρια την κ. Ελευθερία Ν. Γωνίδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην εισήγηση αυτή θα συζητηθούν (α) η σχέση των κινήτρων των παιδιών με τη μάθηση και την ακαδημαϊκή επίτευξη και (β) ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας στην προαγωγή των κινήτρων των μαθητών και των μαθητριών και, κατ’ επέκταση, στην ενδυνάμωση της σχέσης τους με τη σχολική μάθηση.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν έννοιες στις οποίες αναγνωρίζεται ισχύς κινήτρου όπως είναι η αυτο-αποτελεσματικότητα, οι στόχοι επίτευξης, οι λανθάνουσες θεωρίες για τη νοημοσύνη, και το προσωπικό ενδιαφέρον και θα συζητηθεί η σχέση τους με λειτουργικά ή δυσλειτουργικά πρότυπα μάθησης.

Έμφαση θα δοθεί στο πώς εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να συμβάλουν στην προαγωγή των κινήτρων των παιδιών και τα μαθησιακά τους επιτεύγματα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.