Με διευρυμένο ωράριο αλλά και Σάββατο η λειτουργία του ΚΕΠ Κοζάνης – Δείτε το βίντεο



Με διευρυμένο ωράριο λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό το ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης, που στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Κοζάνης. Ήταν μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών, καθώς το ΚΕΠ λειτουργεί πρωί και απόγευμα από Δευτέρα ως Παρασκευή αλλά και το Σάββατο. Ήδη, τα στατιστικά στοιχεία του Σεπτεμβρίου, δείχνουν αύξηση των εξυπηρετούμενων δημοτών ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό ικανοποίησης για τη νέα λειτουργία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ανέφερε πως «με μεγάλη χαρά παρουσιάζω στους δημότες, την νέα λειτουργία του ΚΕΠ Κοζάνης σε μία και ενιαία μορφή. Το ΚΕΠ, που στεγάζεται στο κτίριο της Π.Ε. Κοζάνης λειτουργεί πρωί και απόγευμα με διευρυμένο ωράριο αλλά και το Σάββατο. Ήταν μια απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξυπηρετούνται καλύτερα καλύτερα οι πολίτες. Πριν την αλλαγή,  οι άνθρωποι, που εργάζονται πρωί έπρεπε για να εξυπηρετηθούν να φύγουν από τις δουλειές τους ενώ τώρα υπάρχει αυτή η  δυνατότητα όλη την ημέρα. Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Δ/ντη των ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης Ηλία Γκέκα, τους εργαζόμενους και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά για τη φιλοξενία στο χώρο και όλη τη βοήθεια».

Από την πλευρά του ο Δ/ντης ΚΕΠ Δήμου Κοζάνης Ηλίας Γκέκας ανέφερε πως «η συγχώνευση των δύο ΚΕΠ σε ένα έγινε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, 9/10 πολίτες εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το διευρυμένο ωράριο. Παράλληλα διευρύνθηκαν και οι υπηρεσίες και απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες».

 

To Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών λειτουργεί σε επίπεδο Διεύθυνσης, η οποία απαρτίζεται από δύο Τμήματα. Tο Τμήμα Εξυπηρέτησης και το Τμήμα Εσωτερικής Ανταπόκρισης, καθώς επίσης και τα ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων Δημητρίου Υψηλάντη, Ελλησπόντου, Ελιμείας και Αιανής.

Αποστολή του ΚΕΠ  είναι να ενημερώνει τους πολίτες για τις ενέργειες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων, να παραλαμβάνει τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά και να τις διεκπεραιώνει σε συνεργασία με τις καθ’ύλην αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι πιστοποιημένες αρμοδιότητες του ΚΕΠ, αριθμούν περί τις 1500 και αφορούν όλα τα Υπουργεία ενώ εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες υπηρεσίες.

Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες που παρέχει το ΚΕΠ, είναι υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου, Εισαγγελίας, Υπουργείου Συγκοινωνιών, Στρατολογίας, Κοινωνικού Τουρισμού, Κτηματολογίου, Υπηρεσίες Ευπαθών Ομάδων, καθώς και Εργασιακά και Συνταξιοδοτικά έγγραφα όλων των Ασφαλιστικών Φορέων.

Επιπροσθέτως, βεβαιώνουν το Γνήσιο της Υπογραφής και εκδίδουν Ηλεκτρονικά Παράβολα και Α.Μ.Κ.Α..

Επίσης παρέχουν υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Θυρίδας και Ηλεκτρονικής Υπογραφής.

Τέλος, διατηρούν βάση στατιστικών στοιχείων καθώς και ερωτηματολόγιο που διατίθενται στους πολίτες και ερευνά την ικανοποίηση των πολιτών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες που τους προσφέρονται καθώς επίσης και προτάσεων περί βελτίωσης της λειτουργίας τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.