Κάλεσμα σε σύσκεψη των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων από τη γραμματεία Κοζάνης της Π.Α.ΣΥ



Η γραμματεία Κοζάνης της Π.Α.ΣΥ καλεί σε σύσκεψη τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, τις συντονιστικές επιτροπές, τον κάθε αγρότη την Πέμπτη 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, κρύβουν από το λαό ότι τα μέτρα που έρχονται να υλοποιήσουν, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) ώστε με το βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, να συγκεντρωθεί η γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Θέλουν να στείλουν εμάς και τις οικογένειές μας, στις στρατιές των ήδη 1.500.000 ανέργων.  

«Κανένας να μην εφησυχάσει και ξεγελαστεί.
Έρχονται χειρότερα. Η φοροληστεία θα φθάσει στο 20% για φέτος και το 2017 σε 26%, από 13% φόρου που ισχύει σήμερα και 100% προκαταβολή φόρου από το πρώτο ευρώ, από 27,5% που είναι σήμερα. Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, η φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων, η μείωση των ενισχύσεων μέχρι και 50% ως το 2019, που προβλέπει η νέα ΚΑΠ 2015-2020, επιταχύνουν το εισόδημα πολύ χαμηλά.
Τώρα, πρέπει να σημάνει αγροτικός ξεσηκωμός!

Να στήσουμε μπλόκα στα παλιά και νέα μνημόνια, στα νέα μέτρα που ετοιμάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τα κόμματα-εφεδρείες τους. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού μας, από την πλούσια πείρα που έχουν, πρέπει να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική μας συμμετοχή, με το δυνάμωμα των  αγροτικών συλλόγων και τη γέννηση καινούργιων πυρήνων αντίστασης, με την αγωνιστική διεκδίκησή μας, μπορούμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε. Με την συμμετοχή μας στους αγώνες και στους Συλλόγους μας, συντονίζουμε την δράση και τις κινήσεις μας μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.
Όλοι μαζί, με τους εργάτες, τους εμποροβιοτέχνες, την νεολαία, μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία. Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή.
   
Πλαίσιο αιτημάτων μας:
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.
Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.
Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά.

Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να “παγώσουν” τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.

Κατάργηση του σχεδίου δράσης για τα βοσκοτόπια. Να δοθούν όλα τα βοσκοτόπια στους κτηνοτρόφους όπως δίνονταν μέχρι το 2012. Να δοθούν όλες οι εξισωτικές αποζημιώσεις που έχουν περικοπεί από τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.