Το Μαμάτσειο Κρατικό Νοσοκομείο Κοζάνης σε κατάσταση «Κόκκινου συναγερμού» – Επιστολή των ειδικευόμενων γιατρώνΠρος:
Διοικητή Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο»
Διοικητή 3ης ΥΠΕ
Υποδιοικητές 3ης ΥΠΕ
Εισαγγελέα Π.Ε. Κοζάνης
Επιθεωρητές Εργασίας
ΠΕ Δυτ. Μακεδονίας
Πολίτες Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίηση: Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

Το Μαμάτσειο Κρατικό Νοσοκομείο Κοζάνης σε κατάσταση «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ»

Ένας πραγματικός εφιάλτης πλανάται πάνω από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης καθ’ όλη την τελευταία περίοδο:

Ο εφιάλτης της αδυναμίας του Νοσοκομείου να προσφέρει τις αυτονόητες υπηρεσίες του στην κοινωνία, με αποτέλεσμα ο εφιάλτης αυτός να μετασχηματίζεται σε εφιάλτη τρόμου για το μοιραίο τόσο για την κοινωνία της περιοχής, όσο και για ολόκληρο το νοσηλευτικό προσωπικό της νοσοκομειακής κοινότητας, γιατί για το προσωπικό αυτό το συνεχές διακύβευμα είναι η αναχαίτιση του μοιραίου πράγμα που αντικειμενικά δεν είναι σε θέση να το επιτύχει υπό τις συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, Κλινικές όπως Παθολογική, Παιδιατρική, Ψυχιατρική, Ουρολογική, Ω.Ρ.Λ., Οφθαλμολογική, Αναισθησιολογικό, Ορθοπεδική, Καρδιολογική, Μαιευτική δεν μπορούν να θεωρηθούν απλά υποστελεχωμένες αλλά βρίσκονται σε πλήρη στελεχιακή αποσύνθεση με έναν ή δύο γιατρούς σε πλήρη εξουθένωση σωματική και ψυχική.  

Η κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία διαρκεί ικανό χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση των προσερχόμενων ασθενών, που πολλαπλασιάζει τον φόρτο εργασίας και αυξάνει την ψυχική και σωματική καταπόνηση του ιατρικού προσωπικού, έχει ως αποτέλεσμα το ιατρικό λάθος από πιθανότητα να αρχίζει πλέον να είναι αναμενόμενο.

Ως λειτουργοί υγείας, δείξαμε αμέριστη κατανόηση στα δημοσιονομικά προβλήματα της πατρίδας μας και καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το Νοσοκομείο μας να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του.
    
Ως άνθρωποι, ξεπεράσαμε κάθε όριο αντοχής, βιώνοντας την πλήρη απαξία από το επίσημο κράτος. Τα νοσοκομεία, έχουν μετατραπεί πλέον σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων σ’ αυτά καταρρακωμένη, αν όχι ανύπαρκτη.
    
Θεωρούμε, λοιπόν, για πολλοστή φορά απαραίτητο να επισημάνουμε ότι υπό αυτές τις ακραίες συνθήκες λειτουργίας, το νοσοκομείο Κοζάνης δεν μπορεί να εκπληρώσει αποτελεσματικά τον σκοπό ύπαρξης του, που είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ενώ παράλληλα τίθεται σε κίνδυνο η σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων καθώς και νομική και συνειδησιακή τους ακεραιότητα.

Η επιστολή μας αυτή, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και όλους τους φορείς, έτσι ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες για την αποκατάσταση των λειτουργικών αδιεξόδων του Νοσοκομείου μας και να ενημερώσει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες για τους λόγους που αναγκαζόμαστε να αναστείλουμε μέρος των τακτικών και προγραμματισμένων εργασιών.
    
Οι ειδικευμένοι γιατροί του Γ.Ν. Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ», κάνουμε έκκληση:

Στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, της 3ης ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, να διασφαλίσουν το απαραίτητο για την λειτουργία του προσωπικό.
Στην Εισαγγελία Κοζάνης, για την προάσπιση τόσο της Δημόσιας Υγείας, όσο και για την προάσπιση – διασφάλιση της προσωπικής και επιστημονικής αξιοπρέπειας των εργαζομένων, καθώς και για την νομική και συνειδησιακή τους ακεραιότητα.
Στην Επιθεώρηση Εργασίας, για να ελέγξει τις συνθήκες απασχόλησης μας και να μας προφυλάξει από τις επιπτώσεις της εργασιακής εξουθένωσης.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατέρρευσε, δυστυχώς άρχισαν να καταρρέουν και οι άνθρωποι που το υπηρετούν. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.