Φωτογραφική έκθεση στην Κοζάνη: «Η Κοζάνη του 20ου αιώνα»Η Κοζάνη του περασμένου αιώνα θα ξεδιπλωθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης και θα ξυπνήσει μνήμες μέσα από το φωτογραφικό φακό του χθες.  

Η καθημερινότητα της ζωής της πόλης, τον περασμένο αιώνα, με τα κτήριά της, τους ανθρώπους και τις διάφορες δραστηριότητές τους, αναδύεται μέσα από 120 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, πολύτιμα ντοκουμέντα της ιστορικής της ταυτότητας.

Η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Η Κοζάνη του 20ου αιώνα» αποτελεί μια κατάθεση του Οργανισμού Αθλητισμού –Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης στην ιστορική μνήμη της Κοζάνης του χθες και πραγματοποιείται στα πλαίσια της 103ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της έκθεσης συνέλεξε και επιμελήθηκε η συντοπίτισσά μας φωτογράφος Σούλα Παλέντζα ερευνώντας παλιά αρχεία Κοζανιτών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ.

Την αφίσα της έκθεσης κοσμεί μια πολύτιμη φωτογραφία του 1960, στιγμιότυπο από το νιάημερο της Κοζάνης στην περιοχή της σημερινής λαϊκής αγοράς στην Αριστοτέλους.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από 9 – 18 Οκτωβρίου ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.