Κοζάνη: Ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου με πλήρη ισχύ η τηλεθέρμανση, με την ίδια τιμή και με τις οφειλές στα 16 εκ. ευρώΣτις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει με πλήρη θερμική ισχύ η τηλεθέρμανση Κοζάνης, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να έρθει νωρίτερα στα σπίτια με την δοκιμαστική λειτουργία που ξεκινά από αύριο, τόνισε μιλώντας σήμερα στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης κ. Γιώργος Πεκρίδης.

Υπογράμμισε πως η τιμή της θερμικής κιλοβατώρας παραμένει σταθερή για έβδομη συνεχή χρονιά διαμορφούμενη στα 43 λεπτά , και θα παραμείνει εκεί έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ΔΕΗ για την σύναψη νέας συμφωνίας, στην οποία θα επιδιωχθεί μεταξύ άλλων και η εξωαστική χρήση της που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να γίνει. Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον κ. Πεκρίδη μέχρι  στις 31.12.2015

Αναφερόμενος στις οφειλές προς την ΔΕΥΑΚ, οι οποίες συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια και εκτοξεύτηκαν το τελευταίο διάστημα ο κ. Πεκρίδης τόνισε πως ανέρχονται στα 16 εκ. ευρώ, σημειώνοντας πως η ΔΕΥΑ αντιλαμβάνεται τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τους πολίτες «κάνοντας υπομονή ακόμη και εις βάρος των οικονομικών αλλά και των όποιων επενδύσεων της» και κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν άμεσα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό των επεκτάσεων ο κ. Πεκρίδης είπε πως έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της προκαταρκτικής μελέτης και αναμένεται η ολοκλήρωση και των υπολοίπων φάσεων της σε διάστημα 8 μηνών οπότε θα υποβληθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, που θα αφορά την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης στις τοπικές κοινότητες Κρόκου και Δρεπάνου, με τις δυνατότητες επέκτασης ωστόσο να απαιτούν έναν ακόμη αγωγό μεταφοράς θερμικής ενέργειας.

ΕΡΤ Κοζάνης-Σύνταξη: Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.