Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής εργαστήρι ψηφιδωτού

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής εργαστήρι ψηφιδωτού – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον ψηφιδογράφο – συντηρητή Νίκο Πιτσαλίδη, καθώς και με την ομάδα του, αποτελούμενη από τις συντηρήτριες Βασιλική Πάτκου, Σταμπουλή Ευμορφίλη και Τσιμίδου Ελένη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής επισκέφθηκαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αιανής, καθώς και του Γυμνασίου Αιανής, οι οποίοι, μετά από θεματική ξενάγηση, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο εργαστήρι ψηφιδωτού. Το θέμα του εορτασμού ήταν «Βία και Ανεκτικότητα» και τα έργα ήταν εμπνευσμένα από τη σχετική χρήση των χεριών ( χέρια αγάπης και ειρήνης, χέρια βιαιότητας).

Τα παιδιά εργάστηκαν με μεράκι και ζήλο και με πολύχρωμες ψηφίδες δημιούργησαν, δίνοντας το δικό τους μήνυμα, έργα αγάπης και ειρήνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.