Πτολεμαΐδα: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» με ποδηλατοδρομία!



Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» με αποκορύφωμα την 22α Σεπτεμβρίου «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
   
Ο Δήμος Εορδαίας στα πλαίσια του εορτασμού προχώρησε στη διοργάνωση «Ποδηλατοδρομίας» την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 στην Πτολεμαΐδα , για την ανάδειξη της « Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά και όχι μόνον προβλήματα, που προκαλούνται από την καθολική χρήση του αυτοκινήτου.  
    
Στον ποδηλατικό γύρο της Πόλης  συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες , συνοδευόμενοι από περιπολικά του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας και από το όχημα της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας.
    
Ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Πλατεία , όπου δόθηκαν  «ΕΠΑΙΝΟΙ»  στους συμμετέχοντες , ενώ ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας  Απόστολος Καΐδης μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη προς όλους τους ποδηλάτες  , τόνισε μεταξύ άλλων « Οφείλουμε να ακολουθούμε τους κανόνες, να μην παρκάρουμε σε σημεία που ισχύει η απαγόρευση στάθμευσης, να μην κλείνουμε τις ράμπες που προορίζονται για ΑμεΑ και τις μητέρες με καρότσι, να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας όπου αυτό δεν χρειάζεται, να διευκολύνουμε την κίνηση των ποδηλάτων (που είναι το κατεξοχήν μέσο βιώσιμης μετακίνησης) και να σεβόμαστε τους πεζούς».
     
Ο κ. Καΐδης  ευχαρίστησε την Τροχαία Πτολεμαΐδας ,την Ε.Δ.Ο.Π. , το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ , τους Ποδηλάτες και όσους συνέβαλαν στην όλη δράση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.