Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού της ΔΕΗΑν και έχουν περάσει 23 μέρες από την έναρξη λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα ο παιδικός σταθμός της ΔΕΗ εξακολουθεί να παραμένει κλειστός λόγω ανάκλησης της άδειας από το Δήμο Πτολεμαΐδας. Αποτέλεσμα τούτου να έρθουν τα πάνω κάτω στον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων της ΔΕΗ. Στο συγκεκριμένο παιδικό σταθμό έχουν εγγραφεί 75 παιδιά και δουλεύουν περίπου 15 εργαζόμενοι, οι οποίοι σημειωτέων προσλαμβάνονται από εργολάβο.

Η ίδρυση του παιδικού σταθμού, προϊόν της ΕΣΣΕ χρονολογείτε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός λειτουργούσε έως σήμερα χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ακόμη και χωρίς οικοδομική άδεια, αλλά και πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι παιδικοί σταθμοί της ΔΕΗ «πέρασαν από 40 κύματα», ο λόγος της «περιπέτειας» οφείλεται σε μια ασάφεια όσον αφορά το πλαίσιο λειτουργίας. Συγκεκριμένα ως προς το ποιος θα είχε την αρμοδιότητα λειτουργίας των συγκεκριμένων σταθμών. Τα πρώτα χρόνια η ευθύνη λειτουργίας είχε περάσει στον πρώην Δήμο Πτολεμαΐδας, ως τρίτος παιδικός σταθμός Πτολεμαΐδας και φυσικά είχε και τη διαχείριση των κονδυλίων του σταθμού.

Η αντιασφαλιστική επίθεση επέτεινε την ασάφεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Υπενθυμίζεται ότι οι βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί της ΔΕΗ ΑΕ πέρασαν πριν μερικά χρόνια στο ΤΑΥΤΕΚΩ, στο οποίο εντάχθηκε ο ΟΑΠ – ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια πέρασε στον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να περιπλεκεί περισσότερο το καθεστώς λειτουργίας. Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Βέβαια απαιτούμε την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού όχι μόνο για τη φύλαξη των παιδιών κατά τις ώρες εργασίας των γονέων, η προσχολική αγωγή θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα των ίδιων των παιδιών, είναι απαραίτητη για τη σωστή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίησή τους γι’ αυτό επιβάλλεται οι παιδικοί σταθμοί να είναι σύγχρονοι και ασφαλείς, κατάλληλοι, με ποιότητα φαγητού με επαρκές μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:

Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει για να αρθούν τα όποια νομικά κωλύματα και να επαναλειτουργήσει εδώ και τώρα ο παιδικός σταθμός της ΔΕΗ ΑΕ.

Να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για να τοποθετηθεί το σώμα.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Χόλμπα Αντωνία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.