Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 14oς Δρόμος Απολλόδωρου στην Αιανή

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την επωνυμία «Αἰαναῖα Ἆθλα», το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής», με την ευγενική χορηγία του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποίησαν, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, το 14ο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ προς τιμή του αρχαίου Αιαναίου δρομέα.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι συμμετέχοντες ήταν αρκετοί άνδρες, γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 5 έως 68 ετών (117 αθλητές στο σύνολό τους). Η ατμόσφαιρα των αγώνων υπήρξε ενθουσιώδης.

Ο αγώνας δρόμου επί ανωμάλου εδάφους, 1.000, 3.000 και 5.000 μέτρων, είχε ως αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο και πορεία προς το ρέμα του Χάνδακα (θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους), τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Πόλης και της Βασιλικής Νεκρόπολης Αιανής, τον πλατανότοπο στη θέση Γιαννούκα Βρύση και τη μεταβυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ο τερματισμός έγινε στην κεντρική πλατεία της Αιανής. Στο γειτονικό πάρκο, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία, ακολούθησε η απονομή των επάθλων στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και το δαφνοστεφάνωμα των αθλητών.

Το 14ο Δρόμο του Απολλοδώρου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ στον αγώνα έλαβε μέρος, όπως κάθε χρόνο, η ομάδα των ομογενών και αμερικανών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Οι φοιτητές επισκέφθηκαν την Αιανή και την Κοζάνη συνοδευόμενοι από τον κ. Ηλία Τομάζο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «ΠΑΙΔΕΙΑ» των Η.Π.Α.

Ευχαριστούμε θερμά συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους, ιδιαίτερα την κ. Φτάκα Φανή, πρόεδρο του Ο.Α.Π.Ν. Δήμου Κοζάνης, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής κ. Μπουρνιώτη Ηλία, για την υλική και ηθική υποστήριξη που μας παρείχαν.

Ευχαριστούμε επίσης,

• Την κ. Τσιγιάννη Σουζάνα, γιατρό του περιφερειακού Ιατρείου Αιανής, που ανέλαβε πρόθυμα την ιατρική κάλυψη της εκδήλωσης.
• Τον κ. Τσεγγενέ, προϊστάμενο του Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης που ευγενώς μας παραχώρησε το ασθενοφόρο, καθώς και τους εθελοντές του πληρώματος Γκαραλιό Γεώργιο και Τότσκα Αντώνιο.
• Τους ραδιοερασιτέχνες Κοζάνης του Συλλόγου ΣΥΡΑΚΟΖ και ΕΡΑΔΥΜ, για τη στήριξή τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
• Την Ε.Ο. Διασωστών, παράρτημα Κοζάνης, για τη βοήθεια που μας παρείχαν.
• Το βιβλιοπωλείο Χαραλαμπίδη Ο.Ε. για τα διάτρητα καρτελάκια του αγώνα.
• Τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού και τους ντόπιους παραγωγούς της Αιανής Στάμο Χαρίσιο, Καρακούλα Ιωάννη, Μετόκη Κων/νο και Ζωή Καραγιάννη για τα εδέσματα που προσέφεραν.
• Θερμές ευχαριστίες στους εργαζόμενους του Μουσείου, στα μέλη του Συλλόγου και στους εθελοντές, για τη βοήθεια που προσέφεραν, πρόθυμα και φιλότιμα, για ακόμη μια χρονιά.
• Οι θερμότερες ευχαριστίες ανήκουν στους αθλητές, που ήταν η ψυχή των αγώνων και ο βασικός παράγοντας επιτυχίας τους. Η προσπάθειά τους αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά, ώστε να ενστερνιστούν τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας, της ανιδιοτέλειας και της καλοκαγαθίας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 15ο Δρόμο του Απολλοδώρου το καλοκαίρι του 2016.

Αποτελέσματα των αγώνων
Οι τρείς πρώτοι σε για τα 3000μ και 5000μ

5000μ άνδρες
1.ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2.ΤΣΙΧΟΥΡΊΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3.ΦΙΛΙΜΕΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5000μ γυναικών
1.ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΤΕΡΕΖΑ
2.ΓΚΡΙΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
3.ΚΟΤΣΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

3000μ άνδρες

1.ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.ΡΟΒΥΘΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
3.ΚΩΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3000μ γυναικών
1.ΤΣΙΑΜΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
2.ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
3.ΜΠΟΜΠΟΝΑΡΗ ΑΝΝΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.