Λαϊκή Ενότητα Κοζάνης: 3ο Μνημόνιο και φαρμακερό για αγρότες και κτηνοτρόφουςΗ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε μέσα σε μια νύχτα το γενναίο και συντριπτικό ΟΧΙ του αγροτικού κόσμου στην πρόταση Γιούνκερ, σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ όταν συμφώνησε το 3ο μνημόνιο και το ψήφισε στη Βουλή μαζί με τους νέους συγκυβερνήτες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψουν χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγρότες θα τους οδηγήσουν στην εγκατάλειψη της παραγωγής και της γης τους, θα τους ρίξουν στην «χωματερή» της ανεργίας και θα φέρουν την χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση.

Ειδικότερα :

1. Αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής από 13% στο 26% και μετά στο 29%.
2. Διπλασιάζεται άμεσα η προκαταβολή φόρου στο 55% και μάλιστα αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014 και αυξάνεται σταδιακά στο 75% και μετά στο 100%.
3. Καταργείται η πρόσφατα ψηφισμένη από τη Βουλή απαλλαγή από φόρο των αγροτικών επιδοτήσεων έως 12.000 ευρώ.
4. Καταργείται σταδιακά η επιστροφή φόρου (επιδότηση) στο αγροτικό πετρέλαιο.
5. Αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες.(φάρμακα, λιπάσματα, σπόροι κλπ).
6. Τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ.
7. Μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ.
8. Υιοθετείται η απαράδεκτη πρόταση του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των ημερών ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, που θα καθορίζονται πλέον… από τον παρασκευαστή!!!
Αγρότη,-ισσα

Η ανατροπή των μνημονίων είναι μονόδρομος επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών και της αγροτικής παραγωγής.
Ο αγροτοδιατροφικός τομέας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στο σχεδιασμό μας δεν είναι η φτωχοποίηση των αγροτών/κτηνοτρόφων, όπως προστάζει το μνημόνιο, αλλά η ανάδειξη της ελληνικής γεωργίας και η αναβάθμιση της θέσης του αγρότη.

Η περιοχή μας, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τα οποία εάν ενταχθούν στον συνολικό προγραμματισμό και ενισχυθούν κατάλληλα, θα αποτελέσουν πηγή ανάπτυξης και πλούτου για το σύνολο του πληθυσμού. Ενδεικτικά, οι τοπικές ποικιλίες κρασιών, τα τυριά, τα κρέατα και αλλαντικά, τα γλυκά, οι ξηροί καρποί, είναι προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, ανταγωνιστικά των πλέον φημισμένων αντίστοιχων προϊόντων του εξωτερικού. Πέρα από τα κλασικά αγροτικά προϊόντα, η Κοζάνη έχει πληθώρα ιδιαίτερων αγροτικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Ο κρόκος, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, ήδη καλλιεργούνται συστηματικά, ενώ για άλλα είδη, όπως η καλλιέργεια της τρούφας δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί, παρά το ότι διαθέτουμε τα ιδανικά χώματα, γεωφυσική διαμόρφωση και μικροκλίμα. Η μεθοδική αρωγή του κράτους στην ανάδειξη, πιστοποίηση, τυποποίηση, επεξεργασία και προώθηση τους, θα προσθέσουν υπεραξία και θα επιτρέψουν στους παραγωγούς μας  να ανταγωνιστούν με ίσους όρους.

Θα υποστηρίζουμε μια σειρά απαραίτητων μέτρων που θα επιτρέψουν στους αγρότες μας να αναπνεύσουν. Στήριξη της οικογενειακής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ενημέρωση και επιμόρφωση των αγροτών, εξασφάλιση χαμηλότοκης τραπεζικής χρηματοδότησης, δημιουργία τράπεζας αγροτικού σκοπού, ρύθμιση αγροτικών χρεών, αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές, δίκαιη φορολογική μεταχείριση, καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου και μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ, στήριξη εγκατάστασης νέων αγροτών στην ύπαιθρο, αναζωογόνηση και ανάπτυξη βιώσιμων αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και άλλων μορφών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Στις εκλογές-εξπρές που μας οδήγησαν μέσα στο κατακαλόκαιρο, ελπίζουν ότι δεν θα προλάβεις να συνειδητοποιήσεις την καταστροφή σου, και τάζουν ισοδύναμα-αντίμετρα και άλλα παραμύθια για να υποκλέψουν την ψήφο σου.

Με ένα νέο αγωνιστικό ΟΧΙ καταδίκασε τις μνημονιακές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Η ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και οι συλλογικοί αγώνες είναι η μόνη ελπίδα να ανακτήσει η χώρα μας τη λαϊκή και εθνική ανεξαρτησία της, να προχωρήσει σε μια νέα προοδευτική πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης και να βάλει τέλος στα μνημόνια και την υποτέλεια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.