Η «Φλόγα της Αγάπης» στα Δ.Δ. Πρωτοχωρίου, Λευκοπηγής και Αγίας Παρασκευής



Για άλλη μια  χρονιά η ¨Φλόγα της Αγάπης¨ επισκέφτηκε τα Δ.Δ. Πρωτοχωρίου-Λευκοπηγής –Αγίας Παρασκευής  και τις εκεί δραστήριες Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών συνδυάζοντας την Λαμπαδηδρομία με την ανακοίνωση των επομένων δράσεων.

Τη φλόγα της αγάπης παρέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης  16  Σεπτεμβρίου στις 18:30 οι Λαμπαδηδρόμοι  του Πρωτοχωρίου και την παρέδωσαν στους Λαμπαδηδρόμους της Λευκοπηγής οι οποίοι την παρέδωσαν στους Λαμπαδηδρόμους της Αγίας Παρασκευής.

Στις διαδρομές και στα τρία χωριά οι κάτοικοι μας περίμεναν κατά ομάδες έξω από τα σπίτια τους και μας χειροκροτούσαν φωνάζοντας μπράβο, να είστε καλά και να κάνουν το σήμα της νίκης. Πρώτη φορά τόσος ενθουσιασμός, τέτοια συμμετοχή και ελπίζουμε να έχει και ανταπόκριση στις επόμενες Αιμοδοσίες.

Στους χαιρετισμούς ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα  να κάνουμε την Ελλάδα αυτάρκη σε Αίμα, αλλά και να μην πεταχτή ή χαθεί ούτε ένα ομφάλιο Αίμα (Βλαστοκύτταρα). Κάλεσε επίσης τους παραβρισκόμενους σε όλες τις εκδηλώσεις να γίνουν Δωρητές Μυελού των Οστών, Μοναδικό, Θείο Υλικό, για τη σωτηρία αιματολογικών ασθενών που δεν ανταποκρίνονται στις άλλες θεραπείες και χρειάζεται να γίνει μεταμόσχευση.

Ο κ. Γιάννης Φλώρος υπεύθυνος Αιμοδοσίας στο Δ.Δ. Λευκοπηγής κάλεσε τους χωριανούς του να δώσουν όλοι Αίμα την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και να μην υπάρχει σπίτι χωρίς Αιμοδότη.

Το ίδιο κάλεσμα έκανε και ο κ. Ζήσης Καραγκούνης στην Αγία Παρασκευή τονίζοντας ότι στην προηγούμενη αιμοδοσία πήγαμε καλά αλλά μπορούμε και καλύτερα.

Ο κ. Τσαουσίδης έκλισε τις εκδηλώσεις λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές και στους παραβρισκόμενους για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν. Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί η Λαμπαδηδρομία: τον ΟΠΑΠ, την Βίκος Α.Ε, την ΔΩΔΩΝΗ, ΟΤΕ- COSMOTE, την ΕΟΘΑ, την ΔΕΗ, Το ΑΤΕΙ και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο 19/9/2015 θα γίνει η Λαμπαδηδρομία στην πόλη της Κοζάνης, δηλώστε συμμετοχή.

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ

Τσαουσίδης Θεόδωρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.