Η ΕΔΕΜ θα απέχει από τις επερχόμενες εκλογές, θα είναι όμως παρούσα στο μέλλον της Χώρας, ως πυλώνας Δημιουργίας, Μεταρρύθμισης Και Προόδου



Αγαπητές φίλες και φίλοι, σε συνέχεα της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης των Εθνικών αποθεμάτων και των Κρατικών Ταμείων, βιώνουμε, την κατασπατάληση των θεσμών και των δημοκρατικών διαδικασιών. Μόλις σε διάστημα εννέα μηνών έχουμε πραγματοποιήσει δυο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα είναι το δυσκολότερο κατά την διάρκεια της Μεταπολίτευσης και το κρισιμότερο για την Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας. Αναμένοντας μια κάποια αλλαγή στην διαχείριση των κοινών του Κράτους, με την εκλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε υποστεί την παντελή έλλειψη σχεδίου διακυβέρνησης, τις αλλεπάλληλες παλινωδίες στην Εθνική “στρατηγική” διαπραγμάτευσης, την φαυλότητα και τον στρουθοκαμιλισμό των κυβερνώντων και εν τέλει, καταλήξαμε στον περιορισμό του Συνταγματικού δικαιώματος της απρόσκοπτης διαχείρισης από τον πολίτη της ατομικής του περιουσίας, μέσω των capital controls. Το τελευταίο που χρειάζονταν η Χώρα την κρίσιμη αυτή στιγμή ήταν οι εκλογές.

Πολλοί είναι αυτοί που θα προτρέξουν να υποστηρίξουν πως οι εκλογές είναι η διέξοδος που προβλέπει η δημοκρατία. Θα υπενθυμίσουμε στους προτρέχοντες, πώς το πολίτευμα προβλέπει εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, ώστε να δημιουργούνται συνθήκες ωρίμανσης και εφαρμογής του όποιου κυβερνητικού έργου, ή όποτε θεωρείται πως οι συνθήκες της πολίτικής πραγματικότητας έχουν μεταβάλλει την αρχή της δεδηλωμένης, σε καμία περίπτωση όμως, κάθε έξι μήνες ή όποτε η κάθε κυβέρνηση προσπαθεί να υπερβεί εσωκομματικά προβλήματα ή επιχειρεί να δραπετεύσει από τις ευθύνες της.

Είναι ξεκάθαρο σε εμάς πως η διενέργεια των επερχόμενων εκλογών διευρύνει το πρόβλημα και δεν συμβάλλει σε καμία λύση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα συμμετάσχουμε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, σε συνδυασμό με το γεγονός πως προβλέπουμε επανάληψη εκλογών εντός του 2016 και ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να οργανώσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δομές της ΕΔΕΜ, ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει το μήνυμά της στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Οι επερχόμενες εκλογές γίνονται σε συνθήκες που δεν παράγουν τον πραγματικό πολιτικό διάλογο, καθώς έχουν αναλωθεί σε βερμπαλισμούς και κενολογίες του παρελθόντος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως δεν έχει επικοινωνηθεί μέχρι σήμερα καμιά νέα πρόταση, ολοκληρωμένη και μελετημένη, που πραγματικά να αλλάζει τους όρους του “παιχνιδιού” και να προσδίδει μια προοπτική δραπέτευσης από την κρίση.

Όσοι μας έχετε παρακολουθήσει έως σήμερα γνωρίζετε πως καταθέτουμε στην πολιτική πραγματικότητα της Χώρας μια πρόταση ουσιαστικά μεταρρυθμιστική και προοδευτική, που μπορεί να μεταβάλλει τις σταθερές της δημοσιονομικής πραγματικότητας και επίσης θα έχετε πεισθεί πως είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, πως διαφέρουμε από το παλιό πολιτικό προσωπικό, πως έχουμε την συνείδηση της ανάγκης των πολλών για λύσεις με διάρκεια και ουσία και πως δεν εγκλωβιζόμαστε σε εκβιαστικά διλλήματα ούτε βέβαια επιδιδόμεθα σε άναρχες ιδεολογικές κραυγές. Τη συνέπεια μας αυτή την αποδείξαμε με την στάση μας στο ανούσιο Δημοψήφισμα του Ιουνίου, όπου στηλιτεύσαμε την προχειρότητα με την οποία προσέγγισαν το Ελληνικό πρόβλημα και οι δυο αντίρροπες τάσεις και καλέσαμε σε αποχή, καθώς το εν λόγω Δημοψήφισμα, ως πολιτική επιλογή, συνέβαλλε τον ευτελισμό της όποιας δημοκρατικής διαδικασίας, όπως βέβαια αποδείχτηκε από την εξέλιξη των γεγονότων.

Η ΕΔΕΜ ως γέννημα νέων ανθρώπων, νέων Ελλήνων, που δεν είναι εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες και παρωχημένες πολιτικές θέσεις του παρελθόντος, τώρα ξεκινά την πορεία της και έρχεται να μεταδώσει το μήνυμα της Ένωσης όλων εκείνων που πιστεύουν, που μπορούν, που θα αγωνιστούν. Όπως έχουμε δηλώσει είμαστε αναντίρρητα Ευρωπαϊστές, αλλά συγχρόνως, δίχως περιστροφές, δηλώνουμε πως διαφωνούμε με το νέο μνημόνιο που καλείται η Χώρα να ακολουθήσει και να υποστεί. Στο επόμενο διάστημα θα γνωστοποιήσουμε τεκμηριωμένα τις θέσεις μας στο σύνολο των συμπολιτών μας, μέσω δράσεων και ανακοινώσεων μας στον Τύπο, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Αγαπητοί φίλοι, η πορεία μας μόλις αρχίζει! Οι επόμενοι μήνες είναι εξόχως κρίσιμοι για την Χώρα και κατ’ επέκταση για όλους μας. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα είναι πρωτόγνωρα και οι παλαιοί πολιτικοί σχηματισμοί θα καταρρεύσουν υπό την ανάγκη σύγχρονων λύσεων και υπό το βάρος της ευθύνης τους για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα, λόγω κυρίως, της ανεπάρκειας τους και της δημιουργικής και μεταρρυθμιστικής τους ανυπαρξίας.

Η ΕΔΕΜ όμως θα αρνηθεί να ηττηθεί και μαζί της θα αρνηθεί να υποκύψει και η Ελλάδα! Αδέρφια, γνωρίζουμε πως έχετε εξαντληθεί, πως κάποιοι δεν δίστασαν να ασελγήσουν στην Ελπίδα σας, πως κάποιοι άλλοι χάσκουν αυτάρεσκα με τον φόβο σας και την κάμψη της πίστης σας σε κάτι καλύτερο, πως προσδοκούν και δολίως επικαλούνται την νομιμοφροσύνη σας, κάνοντας Νόμο την παρανομία και την Δημοκρατική εκτροπή.

Δεν είναι όμως εδώ το τέλος του δρόμου. Στις 20 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουν, θα ψηφίσετε, αλλά την επομένη τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής θα είναι πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα ζοφερή και ανελεύθερη. Τα άλλοθι όμως θα έχουν τελειώσει και οι πολιτικές του “τίποτα” και των επικεφαλίδων θα έχουν συντριβεί οριστικά!

Η ΕΔΕΜ όμως θα είναι εκεί παρούσα, Εσείς θα είστε εκεί έτοιμοι και πρόθυμοι να κάνουμε την μεγάλη αλλαγή… να τα αλλάξουμε όλα… να διαλύσουμε τον φόβο… να αντιδράσουμε στην δαιμονοποίηση της ευτυχίας… να χτίσουμε ένα Κράτος νέο… να εδραιώσουμε μια Χώρα προόδου και δημιουργίας!

Και αν σας πικραίνει η σκληρότητα τους, εκείνων που άλλοτε πιστέψατε, και αν γελούνε με τον φόβο και την απόγνωση σας και αν σας κουνούν το δάχτυλο και σας προστάζουν να σκύψετε, να ηττηθείτε και σαν άνθρωποι να ζείτε για να πεθάνετε μονάχα!… Μην τους συμμερίζεστε! Γιατί Εσείς σαν Έλληνες γνωρίζετε πως ονειρεύεστε για να δημιουργήσετε και ζείτε για να ζήσετε… και πως η Ελλάδα, όσο και αν βαλτώνει στο σκοτάδι, πάντα, τελικά, γραπώνεται στο Φως!

Γιατί η ΕΔΕΜ είναι Εδώ! Γιατί η ΕΔΕΜ είναι Τώρα! Γιατί η ΕΔΕΜ είστε Εσείς!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.