Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: Ο 14oς Δρόμος Απολλόδωρου το Σάββατο 19 ΣεπτεμβρίουΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων: Αιανή 2015, “Εορταί μηνών Πανάμου – Λωίου – Γορπιαίου – Εκδηλώσεις πνεύματος και άσκησης σώματος”, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και ο Σύλλογος “Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής”, με τη στήριξη του Δήμου Κοζάνης,

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ

το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 τον 14ο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ προς τιμή του αρχαίου Αιαναίου δρομέα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την επωνυμία Αἰαναῖα Ἆθλα.

Ο αγώνας δρόμου επί ανωμάλου εδάφους, αποστάσεων 1.000, 3.000 και 5.000 μέτρων, θα έχει ως αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο και πορεία προς το ρέμα του Χάνδακα (θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους), τους αρχαιολογικούς χώρους (αρχαία πόλη και βασιλική νεκρόπολη), το πλατανόδασος της θέσης Γιαννούκα Βρύση και τη μεταβυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Αιανής, όπου θα γίνει η απονομή των επάθλων, το δαφνοστεφάνωμα των αθλητών και η βράβευση του μικρότερου και του μεγαλύτερου σε ηλικία δρομέα.

Θα συμμετέχουν οι κατηγορίες παίδων, κορασίδων, εφήβων, νεανίδων, ανδρών και γυναικών, ηλικίας 5 έως 80 ετών. ΟΛΟΙ ΜΑΣ θα περπατήσουμε στο πέτρινο μονοπάτι, το οποίο ενώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο με τους Αρχαιολογικούς χώρους.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ στις 18:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως και 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα

• Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και στο Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής»
• Πληροφορίες: Κύρινας Αντώνης, Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης τηλ. 24610- 26210 (εσωτ. 6)
Μύρος Κων/νος, Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής τηλ. 24610- 98800/1 (εσωτ. 5)
• e-mail του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής» ,syfmaaianis@gmail.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.