Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ορθόδοξο Πνεύμα – Της Ειρήνης Ζιάμπα, υποψήφιας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Κοζάνη



Έχει περάσει μια ολόκληρη γενιά τώρα, όπου το Ορθόδοξο πνεύμα της αποδοχής, της συγκαταβίωσης, του σεβασμού και της αγάπης στον διπλανό, στον Άλλον, αμαυρώνεται καθημερινά, προβαλλόμενο σαν συσκοτιστικό, οπισθοδρομικό, χειραγωγικό των μαζών, ανελεύθερο και βαρβαρικό, ένα πνεύμα που βυθίζει τάχατες ολόκληρες κοινότητες, την κοινωνία μας, σε ένα μίζερο, σκοτεινό, μεσαιωνικό παρελθόν. Ένα παρελθόν όπου η δήθεν φωτισμένη νεωτερικότητα παλεύει να αποτινάξει με νύχια και με δόντια από την ίδρυση ακόμα του Ελληνικού Κράτους.

Η βασική όμως ιδιαιτερότητα αυτού του Κράτους, πολύ καιρό ακόμα πριν την ίδρυση του και πριν καν ανακαλύψουν την ελληνικότητα και αυτό-προσανατολιστούν μέσα σ’ αυτήν, οι λόγιοι και θεμελιωτές του ευρωπαϊκού πνεύματος, υπήρξε η σύνδεση του πνεύματος του Κλασσικού παρελθόντος με τον Ορθόδοξο λόγο και την χριστιανική καθημερινότητα από την Ύστερη Αρχαιότητα, την εποχή του Βυζαντίου αλλά και σε ολόκληρη την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το ευρωπαϊκό όραμα για μια Ελλάδα αποσυνδεδεμένη από το πρόσφατο παρελθόν και τις παραδόσεις της και συνδεδεμένη στο άρμα της ευρωπαϊκής ουτοπικότητας, για ένα παρελθόν που ουσιαστικά πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων 2.000 χρόνια Ορθόδοξης ενεργής, δυναμικής και διαμορφωτικής παρουσίας  συνεχίζει να ταλανίζει και τους σημερινούς πολιτικούς και υποτιθέμενους διανοητές, που οραματίζονται έναν λαό, αποκομμένο βίαια και ριζικά από το Ορθόδοξο παρελθόν του.

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν τέθηκαν ποτέ τέτοιου είδους ζητήματα αμφισβήτησης του ρόλου της Ορθοδοξίας, όχι μόνο στην διαμόρφωση της συνολικής συνείδησης της ταυτότητας των Ελλήνων, αλλά και στην συνεχή της παρουσία μέσα στην καθημερινή πράξη της αγάπης και της διατήρησης της εθνικής υπόστασης του λαού μας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν κρύφτηκαν ποτέ πίσω από δήθεν φιλοευρωπαϊκούς προσανατολισμούς, που επιδίωκαν τον καταποντισμό του Ορθόδοξου και ουσιαστικά του Ελληνικού πνεύματος, στα βάραθρα μιας επικίνδυνης μη θρησκευτικότητας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τίμησαν και τιμούν καθημερινά, στην πράξη του το σώμα της Ελληνικής Εκκλησίας, το Ορθόδοξο πλήρωμα της δηλαδή, συνεχίζοντας να επιδιώκουν την ανάδειξη της σημασίας και της ιδιαιτερότητας του στο σύνολο του ελληνικού λαού, τόσο του θρησκευόμενου όσο και του άθρησκου.

 

Ειρήνη Ζιάμπα Θεολόγος – Ευρωπαϊκών σπουδών
Υποψήφια βουλευτής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.