Η τοποθέτηση του υποψήφιου βουλευτή Κοζάνης με τη Ν.Δ. Γιώργου Δακή σχετικά με τις προσεχείς εθνικές εκλογέςΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ

του Γιώργου Δακή

Σε λίγες ημέρες όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούμαστε, μέσα σε διάστημα λίγων μόλις μηνών, για άλλη μία φορά στην κάλπη. Έχει γίνει πλέον καταφανές ότι ο λόγος που οδηγούμαστε ξανά σε εκλογές είναι πως οι εσωκομματικές ισορροπίες και ο κομματικός πατριωτισμός είναι για τον τέως πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από τις ανάγκες των πολιτών και της πατρίδας μας.

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία και μαζί της όλους όσους πίστευαν στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονταν και ακόμα χρειάζονται ως «οπισθοδρομικούς», «προδότες», «γερμανοτσολιάδες» που επιδιώκουν την υποδούλωση της χώρας. Υποσχόταν σκληρή κι αποτελεσματική διαπραγμάτευση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Τελικά, επτά μήνες αργότερα, μας ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση και μαζί της η χώρα έπεσαν θύματα συμφερόντων, διαπλοκής, εκβιασμών. Ακόμα μας παρουσίασε την εθνική ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές για να αποφευχθεί η κατάρρευση, ανακαλύπτοντας αίφνης πως δεν χρειαζόμαστε ιδεοληψίες αλλά μεταρρυθμίσεις. Με λίγα λόγια, μας γύρισε τουλάχιστον τρία χρόνια πίσω και έκανε όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αυξάνοντας παράλληλα και το λογαριασμό για όλους μας κατά τουλάχιστον 90 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός το οποίο με έκπληξη τον παρακολουθούμε να θέλει να μας παρουσιάσει ως επιτυχία..

Στον απόηχο όλων αυτών, και πριν προλάβουν να εφαρμοστούν τα μέτρα του μνημονίου που ο ίδιος έφερε στη Βουλή, μας οδηγεί σε νέες εκλογές για να δραπετεύσει των ευθυνών του. Προφανώς θεωρεί πως οι πολίτες δεν έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν τι θα κληθούν να πληρώσουν πριν έρθει η στιγμή που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Ευτυχώς όμως όλοι μας έχουμε αντίληψη της πραγματικότητας. Όλοι μας έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που βιώνουμε. Όλοι μας έχουμε κοινή λογική και μνήμη. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως το καλύτερο που έχει να επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντιγραφή μέρους  του προγράμματος που είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία πριν τις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και με τους συμπολίτες μας. Η σημερινή ελληνική πραγματικότητα είναι ζοφερή. Υπάρχει όμως και ελπίδα και προοπτική και επόμενη μέρα, που είναι στο χέρι μας να είναι πολύ καλύτερη. Η Νέα Δημοκρατία, με υπευθυνότητα και αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος, υπερψήφισε τη συμφωνία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια συμφωνία που πολλά της σημεία μας βρίσκουν αντίθετους ως παράταξη και πρέπει να βελτιωθεί για να λειτουργήσει προς όφελος της Ελλάδας. Η έξοδος από την Ευρώπη, την οποία ακραίοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επιμελώς προετοιμάσει, θα ήταν μία πορεία εφιαλτική και μη αναστρέψιμη.

Ως Νέα Δημοκρατία, στηρίξαμε και στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας γιατί πιστεύουμε σε αυτή. Έχουμε όραμα και εθνικό σχέδιο για την επόμενη μέρα. Καλούμε τους συμπολίτες μας να σκεφτούν ποιος τους είπε την αλήθεια, ποιος έβαλε πλάτη τις ημέρες που κανείς δεν κοιμόταν από αγωνία για το που οδεύει η χώρα μας χωρίς να ζητήσει κυβερνητικά ή άλλα ανταλλάγματα, ποιος θεώρησε και θεωρεί καθήκον του να αντικρύζει με θάρρος τη σκληρή πραγματικότητα και να αγωνίζεται για να τη βελτιώνουμε βήμα βήμα, με σταθερότητα και ρεαλιστικό σχέδιο κι όχι με παλινωδίες και απροκάλυπτα ψεύδη.

Αναμφίβολα, λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν κι από τη Νέα Δημοκρατία. Τα λάθη της όμως τα αναγνώρισε και αγωνίζεται για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία για να αποτελέσει τον κορμό μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, δημοκρατικά εκλεγμένης, που θα εκφράζει όλους τους Έλληνες και, κυρίως, που θα δίνει και θα κερδίζει τις μάχες για να προασπίσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων.

Σας καλώ να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία για να βάλουμε τέρμα στα πισωγυρίσματα και τις παλινωδίες. Για να δώσουμε στην κοινωνία μας την ευκαιρία να ανασάνει χωρίς άγχος για το τι θα ακούσουμε όλοι μας το επόμενο πρωί. Για να δώσουμε στη νέα μας γενιά τη δυνατότητα να προγραμματίζει τα επόμενα βήματά της μέσα σε ευρωπαϊκό περιβάλλον, με σταθερότητα και με ασφάλεια. Σας καλώ να στηρίξουμε την παράταξη που έχει πρόταση ελπίδας και προοπτικής για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και εγγυάται για την υλοποίησή της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.