Περιφερειακό Συμβούλιο 15/7: Κατανομή Τοπικού Πόρου στο Δήμο Σερβίων-ΒελβεντούΥπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2015, η ένταξη έργων του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (Ε.Α.Π. – Τοπικός Πόρος) 2012-2016 της ΠΕ Κοζάνης, που αφορούν το δήμο Σερβίων – Βελβεντού, ως παρακάτω:

– Ποσό 90.000 € για τον μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό του ΤΟΕΒ Βελβεντού. Αναφέρθηκε επίσης ότι θα διατεθεί ποσό άλλων 90.000 € από τον αναλογούντα Τοπικό Πόρο του Δήμου Σερβίων -Βελβεντού. Πάντως για την ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται να γίνει περί τα τέλη του τρέχοντος έτους, θα απαιτηθούν και επιπλέον πόροι, που θα εξευρεθούν με δάνειο από τράπεζα.

– Ποσό 100.000 € στον ΤΟΕΒ Σερβίων για την αντικατάσταση των συμβατικών υδροληψιών άρδευσης με ηλεκτρονικές, που αναμένεται μα μειώσει δραστικά το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

– Ποσό 50.000 για βελτίωση (χαλικόστρωση) της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου, έργο για το οποίο θα υπογραφεί σχετική προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της ΠΕ Κοζάνης και του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.