Παρουσίαση του συνεργατικού project «Βεγορίτιδα – Ο Παλιός (Βαγγέλης Παπαδημητρίου)» στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου



Δουλεύοντας γύρω από το μοναδικό οικοσύστημα και  την προφορική παράδοση του περιβάλλοντος της λίμνης Βεγορίτιδας, καθώς και την προσωπικότητα μιας αυθεντικής φιγούρας της λαϊκής κουλτούρας του τόπου οι εικαστικοί :

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΕΤΟΥ :  Artist.  Professor of the School of Fine Arts, George Mason University, USA.  Senior Fulbright Scholar, USA.
Μέσα απο μια κοινωνική επέμβαση και performance , η Μαρία Καραμέτου παρουσιάζει εικαστική αναπαράσταση και αναβίωση μέρους του ιστορικού της περιοχής σε χρονοτοπικά πλαίσια. Με βάση την προφορική παράδοση και την συμβολική ροή του αίματος, που πότισε μέρος της ιστορίας του τόπου, καθώς επίσης και τη γενική ροή του ιστορικού περάσματος μέσα από τον χρόνο, η εικαστικός έπλεξε πολλαπλές κορδέλλες χρώματος κόκκινου, οι οποίες απορρέουν από τα χέρια της και σέρνονται πίσω της στην πορεία προς τη λίμνη. Το έργο υποδηλώνει έτσι την σύνδεση όλων (όλοι αποτελούμε χωριστά μέρη ενός συνόλου), αλλά και τον δρόμο προς τη λίμνη γύρω από την οποία κατοικούν και περνούν, οι άνθρωποι του τόπου,την ζωή τους.

ΕΛΕΝΗ  ΔΙΝΟΠΟΥΛΟΥ:   Εικαστικός.  Απόφοιτος Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας
Συμμετέχει με σειρά ζωγραφικών έργων, που υποδηλώνουν ένωση, επικοινωνία, συμφιλίωση, επαφή, τοποθετημένα σε εξωτερικούς τοίχους παλαιών κατοικιών και ορίζουν διαδρομή με κατεύθυνση τη λίμνη

ΕΛΕΝΗ  ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ:    Εικαστικός.  Απόφοιτος Τ.Ε.Ε.Τ  Φλώρινας.
Η εικαστική της πρόταση αποτυπώνεται μέσω ζωγραφικού έργου, γλυπτικής εγκατάστασης, video art, art-book, installation, performance.) Τα έργα είναι τοποθετημένα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παντελεήμονα, στο Κονάκι των Τούρκων, σε αυλόγυρο παλαιού σπιτιού, εντός της λίμνης Βεγορίτιδας.

ΦΩΦΗ  ΧΑΜΠΑΚΗ:    Εικαστικός.  Απόφοιτος  Τ.Ε.Ε.Τ.  Φλώρινας
Η συμμετοχή της αφορά στον πίνακα ζωγραφικής με τίτλο’’Σημεία στίξης΄΄ , που είναι αναρτημένος στη θέση ‘’ Κονάκι των Τούρκων ‘’.

ΜΑΡΩ  ΡΩΜΑΝΟΥ: Ποιήτρια   (Εκπαιδευτικός)
Το video της απαγγελίας του ποιήματος από τη Μάρω Ρωμανού παίζεται στον επισκέψιμο χώρο του ‘’Πετρόκτισου Μύλου’’ της περιοχής, όπου ενεργοποιείται προσπάθεια δημιουργίας λαογραφικού μουσείου.)

Σας προσκαλούν στην παρουσίαση του συνεργατικού project    «Βεγορίτιδα –Ο Παλιός   (Βαγγέλης Παπαδημητρίου)»   στις 21 Ιουλίου 2015    (ημέρα Τρίτη),   στην  περιοχή  ‘’Αγιος Παντελεήμονας –Αμυνταίου   (Φλώρινας)΄¨

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ :  18:00 μ.μ  

ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:  Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παντελεήμονα.  Συγκέντρωση επισκεπτών  στις  18 :00  μμ.

Τηλ.  επικοινωνίας: 6936446662
e-mail:  hellenis@windowslive,com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.