Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού για την επαναλειτουργία των λατομείων μαρμάρου Τρανοβάλτου: «Είναι η τελευταία ευκαιρία»



Την συμβολή όλων ώστε να υπάρξει όσον το δυνατόν πιο σύντομα λύση στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των λατομείων εξόρυξης μαρμάρου στην περιοχή της Τ.Κ. Τρανοβάλτου ζήτησε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κοζάνης το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στη σύσκεψη για την Ορθολογική Διαχείριση και Αξιοποίηση της Μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου που συγκάλεσε ο κ. Βασίλειος Μιχελάκης –  ο οποίος ασκεί αυτή την περίοδο τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας – συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα και τα χρονοδιαγράμματα που σχετίζονται με όσα προβλέπονται για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την ένταξη των αντίστοιχων έργων ώστε να καταστούν τα λατομεία και πάλι ενεργά με όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού και του κ. Μιχελάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Δυτ. Μακεδονίας κ.  Φώτης Κεχαγιάς, οι Αντιδήμαρχοι του δήμου Σερβίων – Βελβεντού κ.κ. Νίκος Τέτος και Παύλος Γεμενετζίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Σερβίων – Βελβεντού κ. Μίλτος Ζορμπάς, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ κ. Γιώργος Αμανατίδης, υπηρεσιακά στελέχη  της Περιφέρειας του Δήμου και της ΑΝΚΟ και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων μαρμάρου.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία και από την πλευρά του Δήμου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας γίνονται τα πάντα ώστε να λειτουργήσουν τα λατομεία μαρμάρου καθώς και να αξιοποιηθούν τα υποπροϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία του μαρμάρου» τόνισε ο κ. Κοσματόπουλος απευθυνόμενος προς τα μέλη του Σωματείου Βιοτεχνών Μαρμάρου ζητώντας  παράλληλα να ξεπεραστούν άμεσα οι όποιες διαφωνίες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την εξέλιξη της διαδικασίας που θα ΄΄τρέξει΄΄ το επόμενο διάστημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.