Από το ΤΕΙ Βιομηχανικού Σχεδιασμού της Κοζάνης στην Alfa Romeo και στη MaseratiΟ Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης, πτυχιούχος του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, σχεδιαστής αυτοκινήτων (Alfa Romeo, Maserati) μιλά από το Μουσείο Αυτοκινήτου του Τορίνο.

Το Tμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού – Εισαγωγική Κατεύθυνση Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας έχει ως βασικό σκοπό να εκπαιδεύσει επαρκώς και σε υψηλό επίπεδο τους σπουδαστές του τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο ώστε να καταστούν ικανοί να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα της ειδικότητας τους και να επανδρώσουν σχετικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με το βέλτιστο τρόπο.

Επιπρόσθετα, το Τμήμα έχει ως στόχο την ανάπτυξη εφαρμοσμένης έρευνας στις διάφορες επιστημονικές περιοχές που άπτονται του σχεδιασμού και της ανάπτυξης βιομηχανικών προϊόντων.

Επίσης, το Τμήμα έχει θέσει ως στόχο να είναι σε συνεχή επαφή με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής δράσης του, με σκοπό να παρέχει επιστημονικές και τεχνολογικές συμβουλές, καθώς και εξειδικευμένη επιμόρφωση, αλλά και να γίνεται δέκτης των μηνυμάτων τους, τα οποία ανατροφοδοτούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Τμήμα είναι ενταγμένο στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο του Μηχανογραφικού Δελτίου του 2015

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον δικτυακό τόπο του Τμήματος.

Σπύρος Παπαχαρίσης | Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

 

ipaideia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.