Π. Κουκουλόπουλος: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας οδηγήσει στην απομόνωση»

“Δυστυχώς φτάσαμε σ΄ αυτό που δεν ευχόταν κανείς μας. Να έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο δύσκολο και επώδυνο τρόπο της παραμονής μας στο ευρώ και την Ε.Ε. και την άβυσσο της χρεοκοπίας.
            
Δεν είναι ώρα να αναλωθούμε στο ποιοι και τι φταίει, αλλά είναι εθνικό καθήκον να ενώσουμε και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε η χώρα να μείνει στο ευρώ και την Ευρώπη. Να αποφύγει το δρόμο της απομόνωσης και της οπισθοδρόμησης. Σ΄ αυτό το δρόμο κανείς δεν έχει εντολή να μας οδηγήσει, ούτε φυσικά το δικαίωμα”.
            
Αυτά τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.
             
Ο κ. Κουκουλόπουλος σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών σημείωσε πως “μπροστά μας βλέπουμε την άβυσσο, την οποία εμείς ως Κυβέρνηση είδαμε πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά την αποφύγαμε βάζοντας πάνω απ΄ το προσωπικό και το κομματικό, το πατριωτικό μας καθήκον. Έτσι η Ελλάδα κρατήθηκε όρθια και εντός ευρώ, ακυρώνοντας στην πράξη τα όποια εφιαλτικά σχέδια προωθούσαν όσοι μας ήθελαν εκτός. Κάτι που δε συνέβη με τη σημερινή Κυβέρνηση που, δυστυχώς, έπεσε σ΄ αυτή την παγίδα.
            
Τα πράγματα είναι πλέον πάρα πολύ σοβαρά και δεν είναι πια ώρα για λόγια και αντιπαραθέσεις. Είναι η ώρα για πράξεις και υπερβάσεις, μέσα σ΄ ένα κλίμα συνεννόησης και ενότητας, στο οποίο εμείς ως ΠΑΣΟΚ λέμε ανεπιφύλακτα ναι.
            
Ήδη δια της Προέδρου μας της κ. Γεννηματά απευθυνθήκαμε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ζητώντας τους να κατανοήσουν το δίκιο της χώρας και των πολιτών και να συμβάλλουν στην εξεύρεση μιας πραγματικά δίκαιης συμφωνίας.
            
Αυτή την προσπάθεια θα τη συνεχίσουμε και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε, δεδομένων των δυσκολιών που υπάρχουν, την καλύτερη δυνατή συμφωνία.
             
Είναι η ώρα της μάχης και η ώρα που θα κριθούμε όλοι για το πόσο πραγματικά αγαπάμε την πατρίδα μας και η καλύτερη απόδειξη γι΄ αυτό θα είναι να δώσουμε τη μάχη για να την κρατήσουμε εντός ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

 

Από το γραφείο τύπου του κ. Κουκουλόπουλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.