Βιολογικός Νεράιδας: Νόμιμος ή παράνομος;



Ένα ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ  δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής ήρθε πάλι να ταράξει τα νερά, που αντί να θέσει ΑΜΕΣΑ σε λειτουργία ( από τον Νοέμβριο 2014 είναι εκτός λειτουργίας) τον Βιολογικό  Καθαρισμό και να σταματήσουν τα λύματα της Νεράιδας  να  μολύνουν την λίμνη μας, προσπαθεί  να αποδείξει ότι ο Βιολογικός είναι παράνομος.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής από τα λίγα έγγραφα που έχει στην διάθεσή της η Τοπική μας Κοινότητα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ την ΝΟΜΙΜΗ κατασκευή και λειτουργία του. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ.

Το μόνο που χρειάζεται για σημερινή “νομιμότητα” όπως άλλωστε εξήγησα και στην τηλεφωνική μου επικοινωνία, που είχα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, πριν την έκδοση του δελτίου τύπου, είναι  η ΑΝΑΝΕΩΣΗ  της Αδείας των Περιβαλλοντικών Ορων, λόγο παρέλευσης δεκαετίας από την έκδοσή της.
    
Σημειώνω πως αυτή μπορεί να ανανεωθεί ΔΩΡΕΑΝ με την συνεργασία του ΤΕΙ Κοζάνης, αφού αυτό διαθέτει Πιστοποίηση ( ISO).
    
Για την επαναλειτουργία  του Βιολογικού  ΔΗΛΩΝΩ  πως δεν απαιτούνται τα 170 Ευρώ που είχα δηλώσει, αλλά 138 Ευρώ και δύο Ημερομίσθια.  
    
Δηλώνω ΔΗΜΟΣΙΑ, πως αν η απόφασή της Δημοτικής Αρχής, είναι να δοθούν τα  3000 ή 3800 που ανέφερε Αντιδήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο ή τα 4000 Ευρώ που ανέφερε ο Δήμαρχος επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα τα θεωρήσω ως ΣΚΑΝΔΑΛΟ  και προκειμένου να μην συμβεί αυτό, προσφέρομαι εθελοντικά να τον καθαρίσω και τα χρήματα να δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Σερβίων.
    
Σχετικά με την δήλωση του Χορικού Αντιδημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο  περί της απαγορεύσεώς μου να επεμβαίνω στα ηλεκτρολογικά συστήματα του Βιολογικού, όφειλε να γνωρίζει και ως συγχωριανός μου , ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη υπεύθυνος για τις εγκαταστάσεις και γενικά  για  τα περιουσιακά μιας Κοινότητας είναι ο Πρόεδρος.
    
Επι πλέον, ότι είμαι Πτυχιούχος Ανωτέρας Τεχνικής Σχολής  Βελγίου με ειδικότητα στους Αυτοματισμούς και Ρυθμίσεις. Εχω εμπειρία από θέση ευθύνης,  1,5 χρόνια  στην κατασκευή   της  3 και 4 Μονάδα του ΑΗΣ Καρρδιάς και 32 χρόνια  στους Σταθμούς Ηλεκτροπαραγωγής  ΑΗΣ Καρδιάς και ΥΗΣ Πολυφύτου.       
    
Στις φωτογραφίες φαίνεται το κομμάτι που καθαρίστηκε δοκιμαστικά σε χρόνο 15 λεπτών, ο Κινητήρας και ο Ηλεκτρονόμος προστασίας (Θερμικό).

Ξενοφώντας Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.