Συνέντευξη του Βουλευτή Κοζάνης με τους ΑΝ.ΕΛ. Χάρη Κάτανα στο kozaniLife.gr – Τι λέει για τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις



Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλετής Π.Ε. Κοζάνης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κ. Χάρης Κάτανας, στο kozaniLife.gr για τις τελευταίες εξελίξεις της χώρας.

 

– Κ. Κάτανα καλησπέρα, θα ήθελα στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει η χώρα, να μου σχολιάσετε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος:

«Τούτες τις μέρες, ζούμε ιστορικές στιγμές που γράφεται ιστορία. Επιπλέον με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι ο Ελληνικός λαός, απλά επιβεβαίωσε τη φήμη του. Ο Ελληνικός λαός, έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο στερέωμα με τα μεγάλα ΟΧΙ, απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται από δανειστές, Τρόικα εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, δεδομένου ότι κάποιοι έδρασαν προβοκατόρικα και εννοώ τα κεντρικά ΜΜΕ.

Χαίρομαι από την άλλη, που ακόμα και ο πιο ανυποψίαστος πολίτης, δεν τους έκανε τη χάρη, να φοβηθεί, γιατί η ψυχολογία είναι το ήμισυ του παντός, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε.
 

– Κ. Κάτανα, πολλά ακούστηκαν και πολλά γράφτηκαν αυτές τις μέρες με πρόθεση φόβου, όπως αναφερθήκατε και προηγουμένως στα κεντρικά ΜΜΕ, πιστεύετε ότι παρατηρήθηκε κάτι τέτοιο και σε τοπικά ΜΜΕ;

Όχι, δεν μπορώ να πω, ότι υπήρχε σε τοπικό επίπεδο τρομοκρατία. Εδώ παρατηρήθηκε μία πολυφωνία υπέρ του ΝΑΙ και υπέρ του ΟΧΙ, κάτι που είναι απολύτως Δημοκρατικό, αρκεί η διαφωνία και η πολυφωνία να μη γίνεται για πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτή την ώρα χρειαζόμαστε εθνική ενότητα και ομοψυχία.

 

– Σήμερα, συναντήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, όλων των κομμάτων και κατέληξαν σε μία ομόφωνη πρόταση, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει αύριο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ο Πρωθυπουργός. Τι έχετε να δηλώσετε πάνω σε αυτό;

Σήμερα λοιπόν, συνεδρίασαν οι πολιτικοί αρχηγοί για ένα ενιαίο μέτωπο για τις διαπραγματεύσεις που πρόκειται να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση. Ξέρετε, όταν η γραμμή όλων των κομμάτων είναι κοινή -και κυρίως αυτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης-, ασφαλώς είναι πιο ενδυναμωμένη. Θεωρώ ότι  έπραξαν το σωστό και η πρόταση που θα κατατεθεί, είναι στο σωστό δρόμο.

 

– Τι βλέπετε να γίνεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης;

Θεωρώ ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θα δουν ευνοϊκότερα την ομόφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών. Η έκθεση που εξέδωσε το ΔΝΤ, για τη ρύθμιση του χρέους της Ελλάδας, είναι ένα θετικό βήμα. Είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Η Ελλάδα, έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα στις 5 Ιουλίου στην Ευρώπη για το ποια Ευρώπη θέλουμε, αυτή των εθνών κρατών και των λαών. Οι βάσεις για μία καλή συμφωνία, έχουν μπει, μένει να δούμε τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής πλευράς.

 

– Θα θέλατε κ. Κάτανα να σχολιάσετε την παραίτηση του κ. Σαμαρά;

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το εσωτερικό της αντιπολίτευσης, άλλωστε δε με αφορά. Αυτό που με αφορά, είναι ότι ο κ. Μεϊμαράκης, που ανέλαβε στη θέση του κ. Σαμαρά είναι ότι ασπάζεται την πρόταση. Θα πρέπει να καταλάβουν, ότι με αυτά τα ιδεώδη, το κόμμα της Ν.Δ. , δεν πάει μπροστά και δεν έχουν και κανένα μέλλον πολιτικά.

Α.Ζ. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.