Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας και εκβιασμών!

«Αυξάνονται καθημερινά οι καταγγελίες εργαζομένων για φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας και εκβιασμών προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» στην καταστροφική για το λαό και τη χώρα πρόταση των θεσμών στο επερχόμενο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλοί εργοδότες στην περιοχή μας, απειλούν τους εργαζόμενους με τη μη καταβολή του μισθού τους ή ακόμα και με απολύσεις ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για απειλές ενάντια σε όσους δεν συμμετέχουν στις εκδηλώσεις υπέρ του «ναι».

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις περιπτώσεις ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας που έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες με χορήγηση υποχρεωτικών αδειών, διαθεσιμότητες, μη καταβολής μισθών, χρήση εκ περιτροπής απασχόλησης ακόμα και τοποθετήσεων σε υποχρεωτική αργία.

Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν ουσιαστικά τη μεταφορά στους εργασιακούς χώρους των προσπαθειών τρομοκράτησης και χειραγώγησης του Ελληνικού λαού από μέρος της Ευρωπαϊκής ηγεσίας, την τρόικα εσωτερικού και τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ, με στόχο να αποδεχθεί τη συνέχιση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που οδήγησαν σε 1.500.000 άνεργους, 3.000.000 πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, την διάλυση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγείλουν άμεσα στα σωματεία τους και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κάθε περιστατικό τρομοκράτησης και εκβιασμού.

Την Κυριακή με ψηλά το κεφάλι ψηφίζουμε:

ΟΧΙ στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.

ΟΧΙ στις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων καταστρέφοντας την κοινωνία.

ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και  του κοινωνικού κράτους.

Η δημοκρατία θα νικήσει!».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.