Γιατί «ΟΧΙ», έστω και κουτσουρεμένο – Άρθρο αναγνώστηΌταν ένας άνθρωπος έρχεται στην ανάγκη να δανειστεί (και έχει σώας τας φρένας),θα δανειστεί τόσα,όσα μπορεί να αποπληρώσει στο χρόνο που θα συμφωνήσει με το δανειστή του.Οι «νοικοκυραίοι» (φτου φτου) που μας κυβέρνησαν,Σαμαροβενιζέλοι κτλ, δανείστηκαν τόσα,όσα  μπορούσαμε ως χώρα να αποπληρώσουμε;

Έχοντας και την ευχέρεια να δανείζονται στο όνομα του λαού νομοθετούσαν  όπως τους βόλευε,πχ νομοθετούσανε την….ατιμωρισία τους!!!Διαχειρίζονταν  τα δανεικά,όπως γούσταραν,δίνοντας σε μας το ζαλισμένο κοπάδι πχ δάνεια για διακοπές,και δώς΄του αυτοί γλέντια και γάμους εις Παρισίους,όπως ο μέγας Άκης!!!Όμως τέλος η περίοδος με τις χαρές και τα πανηγύρια,πέρασε.Οι δανειστές ζητούν να τους επιστρέψουμε τα δανεικά.Αλλά τα λεφτά φαγωθήκανε. Μας λένε μη στενοχωριέστε, θα σας πούμε εμείς τι θα κάνετε:θα βάλετε κάποιες υπογραφές,θα σας δίνουμε καινούργια δάνεια,θα μας δίνετε τους τόκους,και το κεφάλαιο αργότερα,όταν αναπτυχθήτε.Μεταρρυθμίστε επί το ταχύτερο τους υπηκόους σας σε ζαλισμένο κοπάδι,ώστε να μην αντιδρά.Θα τους  δίνετε τόσο σανό,όσο χρειάζεται να βγάζουν γάλα και μαλλί,θα τους αρμέγετε και θα τους κουρεύετε  εις τους αιώνας των αιώνων.Εμείς εδώ θα είμαστε,ό,τι χρειαστεί το κοπάδιΑλλά δεσμευόμαστε να σας αποκαλούμε «Εταίρους»!!!

Οι Παπανδρεοσαμαροβενιζέλοι αντιλήφθηκαν την ενοχή τους,δεν τόλμησαν να αντιδράσουν έστω για την τιμή των όπλων!!! Ή να παραιτηθεί ή ακόμα και να αυτοκτονήσει ένας τους για το κακό που προκάλεσαν στη χώρα.Αντ΄αυτού,όπως αποδείχτηκε,εδώ και 5 χρόνια  ήταν έτοιμοι να στήσουν και(….),αν το ζητούσαν οι…. «Εταίροι».Μ΄αυτά και με κείνα μας έδεσαν όλους στο παχνί,αρκεί να είμαστε εντός Ευρώπης.

Όμως κι εμείς σαν ζαλισμένο κοπάδι είχαμε τις ενοχές μας.Ο μέγας Πάγκαλος μάς το επισήμανε:διεφθαρμένε λαέ,μαζί τα φάγαμε,τέλος!!!Ένα μέρος από το ζαλισμένο κοπάδι αντέδρασε.Έφυγε απ΄τα μεγάλα μαντριά και τους περισσότερους τους απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ,εξευγενισμένη Αριστερά στην Ελλάδα,καθώς ως Αντιπολίτευση έριχνε βροντές και αστραπές εναντίων των Σαμαροβενιζέλων που υπογράψανε την εθνική υποδούλωσή μας στους δανειστές.Έγιναν κυβέρνηση και ξεκίνησαν τα παζάρια με τους δανειστές με τον αέρα του αριστερού κοσμοπολίτη.Από δω τον είχαν,από κει τον είχαν τον Τσίπρα,του είπαν ωμά:απ΄τους άλλους δεν προλάβαμε να ζητήσουμε να στήσουν και(…),από σένα θέλουμε να στήσεις και(….),κύριε Τσίπρα.Και προς τιμήν του Τσίπρα τους το αρνήθηκε.Ας μην σοκαριστούν με τα παραπάνω οι αναγνώστες,έχουν συμβολικό χαρακτήρα.

Δίχως να έχουμε κατ΄ανάγκη την ίδια αντίληψη με τη λεγόμενη Αριστερά  του ΣΥΡΙΖΑ  ,ούτε , με την οποιαδήποτε Δεξιά,νιώθω την ανάγκη του «ΟΧΙ», έστω και κουτσουρεμένου.Ελπίζοντας να αποβάλουμε τη νοοτροπία του κοπαδιού και να επιστρέψουμε στην αντίληψη του Προσώπου.’Ολοι μας θα ωφεληθούμε,χωρίε εμφυλιοπολεμικές κραυγές και χοντράδες.

Δ.Σ.Μ.
ΑΙΑΝΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.