ΟΧΙ τώρα, στο αίτημα αναγνώρισης του Προσηλίου και του Παλαιογρατσάνου σαν Τοπικές ΚοινότητεςΑρνητική, επί του παρόντος, ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο αίτημα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού για αναγνώριση του Προσηλίου και του Παλαιογρατσάνου σαν Τοπικές Κοινότητες, που πληρούν βέβαια τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον Καλλικρατικό νόμο.

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζήνωνα Παπαδημητρίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2015, στην απάντηση του υπουργείου αναφέρεται ότι «…το  σύνολο των ζητημάτων που σχετίζονται με μεταβολές στη διοικητική διαίρεση της χώρας εξετάστηκε συνολικά και όχι μεμονωμένα και αφού ελήφθησαν υπόψη μερικές εξαιρετικά ιδιαίτερες περιπτώσεις, κρίθηκε ότι προς το παρόν δεν είναι συμφέρουσα η μεταβολή στη διοικητική διάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και ότι κάτι τέτοιο δεν δύναται να συντελεστεί πριν υπάρξει ολοκληρωμένη αξιολόγηση της μεταρρύθμισης αλλά και εκτίμηση των συνεπειών από τυχόν αναθεωρήσεις».

mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.