Ο 13ος Αγώνας Δρόμου Αυγερινού την Κυριακή 12 Ιουλίου



13ος Αγώνας Δρόμου Αυγερινού την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Για 13η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυγερινού με τη συνδρομή του Δήμου Βοΐου ο «Αγώνας Δρόμου Αυγερινού», απόστασης 24,5 χιλ.

Ο αγώνας διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή με πλούσια βλάστηση σε δασώδη περιοχή, με υψομετρικές διαφορές ξεκινώντας από τα 1050 μέτρα στην πλατεία του χωριού (σημείο εκκίνησης και τερματισμού) και φτάνοντας στα 1300 μέτρα (μέσον της διαδρομής). Τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι άσφαλτος και τα 7 χιλιόμετρα (περίπου) χωματόδρομος.

Στα μισά περίπου της διαδρομής οι αθλητές συναντούν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, η οποία χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Μοναδικής αξίας και ομορφιάς είναι οι τοιχογραφίες της Μονής, οι οποίες είναι έργο των περίφημων χιοναδιτών ζωγράφων. Όλη η διαδρομή θα αποτελέσει αξέχαστη εμπειρία σε όσους συμμετάσχουν.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν Έλληνες και αλλοδαποί αθλητές. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι κάτω των 18 με ευθύνη των γονέων τους.Θα υπάρχει ένας γιατρός ο οποίος θα συνοδεύει τους αθλητές κατά τη διαδρομή και έτερος ο οποίος θα υποδέχεται τους αθλητές κατά τον τερματισμό τους.

Ανά τρία χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί στους οποίους θα προσφέρονται στους αθλητές νερό και ισοτονικά (στη μέση της διαδρομής).

Ώρα εκκίνησης 9:30 π. μ.
Χρονικό όριο αγώνα 3 ώρες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΘΛΑ
Θα υπάρξουν 2 κατηγορίες, Γενική Ανδρών και Γενική Γυναικών, των οποίων οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες θα βραβευτούν με κύπελλο και μετάλλιο. Επίσης θα βραβευτούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές καθώς και ο μικρότερος (κάτω των 18 ετών)

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ
Θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους δρομείς.

Μετά το τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα για τους αθλητές στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
στο email: syl.avgerinou@gmail.com (δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, σύλλογο)
στα τηλέφωνα:
6980633582 Τσιούτση Μαρία
6974410469 Χατζιόπουλος Αριστοτέλης

avgerinos.org.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.