Βίντεο: Πανηγύρι 2015 στο Τρανόβαλτο – Άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε στο Τρανόβαλτο το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαΐου 2015,  ο Πολιτιστικός Μορφωτικός  Σύλλογος Τρανοβάλτου “Η Αναγέννηση” στην πλατεία του χωριού, στο πλαίσιο της ετήσιας πανήγυρης, εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου του Τρανοβάλτου.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και ακολούθησε η χορευτική ομάδα του φιλοξενούμενου Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Χαραυγής Κοζάνης, που άφησε καλές εντυπώσεις. Η συνέχεια δόθηκε από τη χορευτική ομάδα του συλλόγου Τρανοβάλτου «Η Αναγέννηση» που καταχειροκροτήθηκε, με την αναβίωση του εθίμου της «Λαΐνας», τα πανηγυριώτικα παραδοσιακά τραγούδια του Τρανοβάλτου και τους υπόλοιπους ηπειρώτικους χορούς του προγράμματος.   

Και ασφαλώς -δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς- το γλέντι και ο χορός του κόσμου, συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, με τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του Παναγιώτη Πάλλα, με σολίστα του βιολιού τον Τρανοβαλτινό Γιώργο Στάμο.

Στην εκδήλωση -πέραν της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου- παρευρέθηκαν, οι βουλευτές του νομού Ραχήλ Μακρή και Χάρης Κάτανας, ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Κεχαγιάς, ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Θανάσης Κοσματόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζήνων Παπαδημητρίου και οι τοπικές αρχές του Τρανοβάλτου.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε -όπως προαναφέρθηκε- από τον τοπικό σύλλογο Τρανοβάλτου «Η Αναγέννηση», υποστηρίχτηκε από το δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

 

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.