Κάθοδος στην Αθήνα για την Μονάδα 3 αποφασίστηκε στη σύσκεψη του Δημάρχου Εορδαίας και εργαζομένων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας



Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη προς την Επιτροπή Εργαζομένων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας –ΛΙΠΤΟΛ , πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα σύσκεψη με θέμα τις ασαφείς εξελίξεις όσον αφορά την επαναλειτουργία της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, μετά την πυρκαγιάς της 9ης Νοεμβρίου του 2014.
   
Στη συζήτηση  , που έγινε σε κλίμα συναίνεσης , ο Δήμαρχος Εορδαίας ενημέρωσε κατ’ αρχήν τους παρισταμένους για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής με στόχο την άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας 3,οι οποίες περιλάμβαναν διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα με την ηγεσία της ΔΕΗ, μεταφορά του αιτήματος στον Υπουργό Παραγωγής-Ανασυγκρότησης ,επαφές με τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής από την πρώτη μέρα του ατυχήματος στη Μονάδα  και αποστολή ανάλογων επιστολών προς τους αρμοδίους φορείς.  
   
Ακολούθως  κ. Ζαμανίδης πρότεινε την κάθοδο στην Αθήνα μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη τον οποίο ενημέρωσε σχετικά και είχε την θετική του ανταπόκριση ,με τη συμμετοχή  των  Βουλευτών μας ,  εκπροσώπων  των εργαζομένων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και τοπικών φορέων, προκειμένου να μεταφερθεί στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη  το «κοινό» αίτημα της άμεσης επαναλειτουργίας της 3ης Μονάδας  καθώς πέρα από τα άλλα οφέλη προς την  περιοχή, διασφαλίζει την ομαλή τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης έως την κατασκευή της νέας Μονάδας Πτολεμαΐδα 5.   
   
Ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα της συνάντησης  δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Εργαζομένων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας Γιάννης Πεσκέλογλου και Μιχάλης Μήτκας , χαρακτηρίζοντας ουσιαστική και θετική την πρόταση του Δημάρχου.
 
Την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και την στήριξή του στην πρόταση του Δημάρχου  εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Εορδαίας Νίκος Κωτίδης , ο οποίος  συμμετείχε στη σύσκεψη.        

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.