Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Υγείας



Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Απριλίου 2015 ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, λίγο πριν την ανοιχτή σύσκεψη για θέματα υγείας στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας.

Ο Θ. Καρυπίδης έθεσε στον υπουργό τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής και επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να αναλογεί ένας γιατρός και δύο κρεβάτια για 1000 κατοίκους, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης, κάλεσε τον υπουργό να κάνει το βήμα, δίνοντας την ευθύνη των περιφερειακών νοσοκομείων στις αιρετές Περιφέρειες.

Ο Υπουργός υγείας  που σημείωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον περιφερειάρχη, δεσμεύτηκε ότι ο σχεδιασμός θα προχωρήσει τάχιστα με άμεση προτεραιότητα την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έχει ενταχθεί σε ειδικό σχέδιο. “Η Δυτική Μακεδονία θα βγει ουσιαστικά κερδισμένη” δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους και τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχει καταβάλει έως τώρα συγκεκριμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των εφημεριών των κλινικών, ενώ έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις για την προσέλκυση νοσηλευτικού προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής σύσκεψης με τους φορείς που ακολούθησε, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης  Σταύρος Γιαννακίδης κατέθεσε αναλυτικά τις προτάσεις και το σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.