Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Ανακοίνωση για αδέσποτα ζώαΤις τελευταίες μέρες βρέθηκαν σε περιοχές των Σερβίων δηλητηριασμένα ζώα,(σκυλιά) κατά πάσα πιθανότητα από ΄΄φόλες΄΄. Θέλουμε ως Δημοτική Αρχή να καταδικάσουμε κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το δηλητήριο και να υπενθυμίσουμε ότι η θανάτωση των ζώων με ΄΄φόλες΄΄ είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003, τον Νόμο 1197/1981 και τον Νόμο 4039/2012.
 
Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.
 
Επίσης, θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Δήμου ότι ως νέα Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη προβεί σε ενέργειες για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων και έχουμε άριστη συνεργασία και συνεχή επαφή με το νέο φιλοζωικό σωματείο που ξεκίνησε πρόσφατα τη δραστηριοποίησή του στην περιοχή των Σερβίων.
 
Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε γνωρίζει κάτι για το προαναφερθέν περιστατικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2464350122.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.