Η ζωή κάνει κύκλους… Γράφει η Μάγδα Τσέγκου



Της Μ.Τσέγκου από το magdasblog.gr:

Για να βάλουμε λίγο νόημα στη ζωή μας  θα σας μεταφέρω σήμερα μια αληθινή ιστορία που ένας αναγνώστης μας υπενθύμισε και πραγματικά αξίζει να την διαβάσετε.

Η μικρή ιστορία έχει ως εξής:

Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Αλεξάντερ Φλέμινγκ ζούσε στη Σκωτία. Μια μέρα ενω δούλευε για να ζήσει την οικογένειά του, άκουσα να καλούν σε βοήθεια από τον γειτονικό βάλτο. Άφησε τα εργαλεία του κάτω και έτρεξε να βρει τον φοβισμένο νεαρό που είχε χωθεί ολόκληρος μέσα στο βάλτο και φώναζε προσπαθώντας να ελευθερωθεί. Ο αγρότης έσωσε τον νεαρό που αλλιώς θα αργοπεθαίνε. Την επόμενη μέρα, μια πολυτελής άμαξα έφτασε στο σπίτι του. Ένας ευγενής, κόμψα ντυμένος άνδρας, κατέβηκε και συστήθηκε ως ο πατέρας του αγοριού που είχε σώσει ο αγρότης.

«θέλω να σας ανταμείψω που σώσατε τη ζωή του γιου μου» είπε στον αγρότη.

«Δεν μπορώ να δεχθώ πληρωμή γι’ αυτό που έκανα», του απάντησε εκείνος.

Την ίδια στιγμή ο μικρός γιος του αγρότη βγήκε στην πόρτα του φτωχικού τους «Είναι γιος σας;» ρώτησε ο ευγενής.

«Μάλιστα» απάντησε με περηφάνια ο αγρότης. «Τότε σας προτείνω να μου επιτρέψετε να προσφέρω στο γιο σας την εκπαίδευση μαζί με το δικό μου, αν ο γιος μοιάσει του πατέρα είμαι βέβαιος ότι θα γίνει κάποιος που και οι δύο θα είναι υπερήφανοι». Ο αγρότης δέχτηκε. Ο γιος του αγρότη Φλεμινγκ φοίτησε στα καλύτερα σχολεία και στο τέλος πήρε το δίπλωμα του απ την Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου St.Marie του Λονδίνου.

Έγινε ένας μεγαλόπνοος γιατρός απ τους πιο ξακουστούς του κόσμου.

Το 1927 ο διάσημος γιατρός Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακάλυψε την πενικιλίνη. Πολύ αργότερα, ο γιος του αριστοκράτη άνδρα που είχε σωθεί μικρός στο βάλτο από τον αγρότη προσβλήθηκε από πνευμονία. Ποιος του έσωσε τη ζωή αυτή τη φορά; Σώθηκε χάρη στην πενικιλίνη!

Το όνομα του αριστοκράτη Άγγλου;

Σερ Ραντολφ Χένρι Σπένσερ Τσόρτσιλ και ο γιος του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ κι ο Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ παρέμειναν φίλοι σε όλη τους την ζωή. Ο Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ πέθανε το 1955, σε ηλικία 74 ετών στο Λονδίνο, ο Σέρ Ουίνστον Τσόρτσιλ πέθανε το 1965 σε ηλικία 91 ετών στο Λονδίνο. Τους έθαψαν στο ίδιο κοιμητήριο.

Είναι κανόνας στη ζωή πως ότι δίνεις παίρνεις. Εδώ είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν θέλουμε να αποτελούμε την εξαίρεση γιατί πάει κόντρα στη δύναμη της προσφοράς και της βοήθειας. Αξία ανεκτίμητη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.