8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή 10 ΜαΐουΌπως κάθε χρόνο, οι ποδηλάτες όλης της χώρας θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα διαδηλώσουν μαζικά για τα αιτήματά τους σε μια πανελλαδική  εκδήλωση που θα λάβει χώρα ταυτόχρονα σε 32 πόλεις.

Βάλτε το ποδήλατο στα σχολεία

Μαθήματα ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας με ποδήλατο για τα παιδιά, εργασίες για την προβολή των οφελών από την μετακίνηση με ποδήλατο, ασφαλείς χώροι στάθμευσης εντός του χώρου των σχολείων και γενικότερη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης με ποδήλατο καθηγητών και μαθητών.

Δίκτυα ποδηλατόδρομων

Δίκτυα σε όλες τις πόλεις, για ασφαλή, άνετη και ευχάριστη ποδηλατική μετακίνηση. Δεν χρειάζονται κοστοβόρες κατασκευές, αρκεί να αφαιρεθεί λίγος χώρος από τα αυτοκίνητα. Θα πρέπει να διατρέχουν ολόκληρες τις πόλεις, περνώντας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς (κεντρικά σημεία, σχολεία, κλπ).

Πρέπει επιτέλους να υιοθετηθεί και στη χώρα μας μια ουσιαστική πολιτική για την βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις. Το ποδήλατο μπορεί να δώσει τη λύση σε αμέτρητα προβλήματα που μαστίζουν την καθημερινότητα. Επιπλέον μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο μέτωπο του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στηρίζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου 2015) που φέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά.

Η πλήρης λίστα των πόλεων που συμμετέχουν στην φετινή Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία καθώς και τα σημεία εκκίνησης για κάθε μία από αυτές βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ

Τέλος μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα νέα της Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας, όπως ανανεώνονται καθημερινά και ανακοινώνονται μέσα από την Κεντρική Σελίδα της Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας 2015.

 

Στην Κοζάνη από την «Γέφυρα Ζωής»

  8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 10 Μαΐου 2015
Η Ποδηλατοπορεία αυτή πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.   
      Εδώ και 8  χρόνια ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα συντονίζονται και ενώνουν τις φωνές τους, έτσι ώστε να προβάλλουν το ποδήλατο ως το μέσο μετακίνησης που μπορεί να λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις πόλεις που έχουν βουλιάξει από τα Ι.Χ.
           Διεκδικούν την αναγνώριση του ποδηλάτου από την πολιτεία και τους κατά τόπους Δήμους ως ισότιμο μέσο μετακίνησης, τον σεβασμό και την προστασία μέσω υποδομών όπως Ποδηλατόδρομοι – Ποδηλατολωρίδες, Χώρους Στάθμευσης. Τέλος ζητούν την κατασκευή πεζόδρομων, πράξη η οποία ωφελεί όλους, πεζούς και ποδηλάτες.
 • Για την ασφάλεια μας ποδηλατούμε πάντα με κράνος!
  Θα κινούμαστε αργά με ρυθμό που να μπορούν να τον ακολουθούν όλοι. Θα έχουμε κάλυψη από την τροχαία Κοζάνης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης –παράρτημα Κοζάνης, το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης & Υπεύθυνους της διοργάνωσης.

Επικοινωνία με Διοργανωτές.
Παύλου Χαρίση 23 τηλ. 2461040575 και 6977337561
Διαδρομή
Κεντρική πλατεία Κοζάνης (Καμπαναριό) -Πεζόδρομος-Π. Χαρίση-Δαβάκη- Ολυμπιάδος -Λεωφόρος Α. Παπανδρέου- Άργιλος  (μέσω ποδηλατοδρόμου)  -Νέος Κλείτος – Εκκλησάκι Αγίας Ειρήνης στο Δασάκι (στάση για ξεκούραση) – Επιστροφή: Άργιλος – Κοζάνη (μέσω ποδηλατοδρόμου)  – Λεωφόρος Α. Παπανδρέου – Πλ. Συντάγματος- μητροπολίτου Φωτίου – Μπουσίου – Κεντρική πλατεία Κοζάνης, τερματισμός.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ – ΥΓΕΙΑ
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  –  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ:
● Παρκινγκ ποδηλάτων σε όλα τα Σχολεία (Ποδηλατική Παιδεία), στα γήπεδα, στο Δημοτικό Πάρκο,  στην Κεντρική Πλατεία, στο ¨Βαλταδώρειο¨  και όπου αλλού χρειαστεί, ώστε από τον Άγιο Αθανάσιο, από τα Πλατάνια, τις Εργατικές κατοικίες, τον κόμβο Λάρισας, την Σκρκα, αλλά και από τα Ηπειρώτικα και την Αγία Παρασκευή να μπορούν να κατεβούν στην πλατεία με ποδήλατο.
● Σύνδεση των υπαρχόντων ποδηλατοδρόμων και επιμήκυνση τους (Περιφερειακό Ποδηλατόδρομο).
● Να περάσει το μήνυμα ότι το Ποδήλατο είναι Μέσο Μετακίνησης, πέρα από παιχνίδι & διασκέδαση
Ποδήλατο = Υγεία + Καθαρό Περιβάλλον
Πάρε κι εσύ το ποδήλατό σου, μαζί με το κράνος σου!
Έλα στην Κεντρική Πλατεία, Κυριακή 10/5/2015 στις 17:30

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ¨Γέφυρα Ζωής¨
FACEBOOK:  ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Επτά  συμβουλές
Για να κάνει ένα παιδί ποδήλατο µε ασφάλεια:
1. Μάθετε στο παιδί να φοράει πάντοτε κράνος και άλλα ατομικά προστατευτικά μέτρα (λ.χ. επιγονατίδες, γάντια) όταν κάνει ποδήλατο.
2.Μην αφήνετε τα μικρά παιδιά να κάνουν ποδήλατο μόνα τους.
3. Μάθετε σταδιακά στο παιδί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και βεβαιωθείτε ότι τον τηρεί.
4. Μάθετε στο παιδί να κάνει ποδήλατο µόνο στη δεξιά πλευρά του δρόμου και όχι στη μέση.
5. Εάν το παιδί είναι μεγάλο και κάνει ποδήλατο το σούρουπο, πρέπει να φοράει ανοιχτόχρωμα ρούχα ή ρούχα που φωσφορίζουν – και το ποδήλατό του να διαθέτει φωσφορίζοντα σήματα
6. Φροντίστε να διαθέτει το ποδήλατό του φώτα πορείας μπροστά και πίσω.
7. Να ελέγχετε τακτικά την κατάσταση των φρένων και των ελαστικών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.