Ο ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα

Είμαστε μάρτυρες και υποδοχείς ενός νέου προσφυγικού κύματος, κυρίως ανθρώπων από την Συρία. Μιας νέας προσφυγιάς!! Και όπως εμείς οι Έλληνες πολύ καλά γνωρίζουμε από προσφυγιά, γνωρίζουμε  ότι μεγάλες τραγωδίες την ακολουθούν!!

Η νέα ανθρωπιστική τραγωδία με εκατοντάδες νεκρούς στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, οι πρόσφατοι θάνατοι στη Ρόδο, αλλά και οι καθημερινοί θάνατοι προσφύγων,  έρχονται να προστεθούν στις εκατόμβες νεκρών προσφύγων που έχουν μετατρέψει τα τελευταία χρόνια τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο.

Η  αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε ένα ρατσιστικό και γεμάτο μισαλλοδοξία λόγο, τόσο γιατί η άποψη τους για τους πρόσφυγες είναι η γνωστή, όπως αυτή   εκφράστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση  μέσα από την ακροδεξιά πολιτική των έγκλειστων στρατοπέδων για τους πρόσφυγες,  την λογική της  επαναπροώθησης και της καταστολής, όσο και για να πλήξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας την ακόμη ότι αυτ΄λη ευθύνεται για τα κύματα προσφύγων. Μήπως ευθύνεται και για τους πρόσφυγες που προωθούνται στην Ιταλία ? . Λογική που οδηγεί  σε ολοένα περισσότερα ναυάγια, ενώ επιχειρείται η αφύπνιση στους πολίτες των πιο φοβικών  αντανακλαστικών προκειμένου να αποκρύψουν τις ευθύνες των οικονομικών ελίτ της Δύσης για τους πολέμους που εξαναγκάζουν ανθρώπους να διαλέξουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Η απάντηση στην εκστρατεία τρόμου και την αποκτήνωση δεν μπορεί παρά να είναι η συνολική μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική. Η αντιμετώπιση του φαινομένου απαιτεί επειγόντως ευρωπαϊκή συνεργασία για τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων και εθνικό σχεδιασμό. Πέρα από τα μέτρα που προωθεί η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε ευρωπαϊκό επίπεδο φαίνεται πως για πρώτη φορά (έστω και εξ ανάγκης) θα υπάρξει συνολικός σχεδιασμός, πέρα από την παροχή κονδυλίων που τόσα χρόνια χορηγούνταν στις ελληνικές κυβερνήσεις για να λειτουργεί η χώρα μας ως αποθήκη ψυχών (και τα οποία κονδύλια κατασπαταλούνταν σε φράχτες και επιχειρήσεις αποτροπής χωρίς να δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές υποδοχής).

Η αλλαγή πολιτικής που βάζει στο κέντρο της την αξία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί ταυτόχρονα τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις προσφυγικές ροές χωρίς νέα θύματα αλλά και απάντηση στο κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας που καλλιεργούν τα ΜΜΕ.

Η ανθρωπιά, η ευαισθησία και το πολιτικό σχέδιο είναι η μόνη οδός για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο και δύσκολο αυτό πρόβλημα της προσφυγιάς!

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.