Καστοριά: Υποδεχτείτε την Άνοιξη με περίπατο στην Ιστορία και στη Φύση του Πάρκου Εθνικής ΣυμφιλίωσηςΟ καιρός φτιάχνει, η φύση ανθίζει και όλα είναι ιδανικά για μια βόλτα στη φύση. Σας προσκαλούμε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης αυτή την Κυριακή 26 Απριλίου, ή την Κυριακή 3 Μαΐου για ένα ταξίδι στο πρόσφατο παρελθόν, με τη βοήθεια των φωτογραφιών που υπάρχουν στην έκθεση «Διαδρομές στην Ιστορία» στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Αφού θυμηθούμε τα βασικά ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας στις αρχές του εικοστού αιώνα θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε το υπέροχο αλπικό τοπίο και παράλληλα θα συζητήσουμε για την πρόσφατη Ιστορία και το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Η περιήγηση στο παρελθόν θα κλείσει με τη ξενάγηση στην έκθεση ιστορικής φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση». Μετά μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.

Εκτός από τις παραπάνω ημερομηνίες μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορική ξενάγηση μαζί με οργανωμένες ομάδες που θα επισκεφτούν το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στις πιο κάτω ημερομηνίες: Παρασκευή 24 Απριλίου στις 11 το πρωί (μαθητές του 1ου Λυκείου Αλίμου), Σάββατο 25 Απριλίου, στις 11 το πρωί (μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Ρέντη και το 5ο Γυμνάσιο Νίκαιας), Παρασκευή 1 Μαΐου στις 11.30 (1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς), Σάββατο 2 Μαΐου στις 12 (με ομάδα 15 επισκεπτών από την Αθήνα) και τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 5.30 το απόγευμα (6ο Γυμνάσιο Κοζάνης) ή τέλος την Κυριακή 10 Μαΐου στις 12 μαζί με τον σύλλογο Απολλωνιαδιτών Καστοριάς.

Χρήσιμες πληροφορίες

·         Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες μαζί με συζήτηση

·         Τα τελευταία 4 χιλιόμετρα χωματόδρομου που οδηγούν στο Πάρκο είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί οποιοδήποτε αυτοκίνητο να έρθει.

·         Καλύτερα να έρθετε μέσω Πεύκου (όχι μέσω Κοτύλης)

·         Η ξενάγηση γίνεται από τον επιστημονικό συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο

·         Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να πάρετε στα τηλέφωνα 24670 62136 (αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι σχετικά με τις ξεναγήσεις) ή στο 24670 21853 (για ερωτήσεις σχετικά με το εστιατόριο ή το ξενώνα). Επίσης μπορείτε να δείτε την επίσημη σελίδα εδώ http://grammos-pes.gr/pages/display/park-aim/ ή στο facebook αν βάλετε στην αναζήτηση τη φράση «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.