Μεταπτυχιακή διατριβή για τον Σιατιστινό λόγιο Μιχαήλ ΠαπαγεωργίουΑντίγραφο της μεταπτυχιακής διατριβής του με τίτλο «Μιχαήλ Παπαγεωργίου ο Σιατιστεύς: Ο λόγιος δάσκαλος του 18ου αιώνα και το συγγραφικό του έργο» χάρισε στο Δήμαρχο Βοΐου Δημήτριο Λαμπρόπουλο ο Σιατιστινός εκπαιδευτικός κ. Παπάς Αναστάσιος.

Ο Δήμαρχος Βοΐου ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Παπά για τη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου, εξαίροντας τη συμβολή των συγγραμμάτων αυτών στην εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή κοινότητα.

Στο εν λόγω βιβλίο παρουσιάζονται οι κυριότεροι σταθμοί του βίου του Μιχαήλ Παπαγεωργίου, και αναπτύσσεται η συγγραφική του δραστηριότητα, η οποία ήταν επικεντρωμένη σε βιβλία εκπαιδευτικής χρήσης. Το μέγεθος της συμβολής του λογίου στη βιβλιοπαραγωγή της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας ήταν τεράστιο, όσον αφορά την παραγωγή και διακίνηση του βιβλίου στην εποχή του συγγραφέα, και κυρίως στην τυπογραφία της διασποράς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.