Ο Μ. Δημητριάδης για τη δυνατότητα δωρεάν διέλευσης των οχημάτων ΑΜΕΑ από τα διόδια των εθνικών αυτοκινητοδρόμων



Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, ανάμεσα στα άλλα, εξέθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη το ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ αναφορικά με τη δυνατότητα δωρεάν διέλευσης των οχημάτων τους από τα διόδια των εθνικών αυτοκινητοδρόμων. Ο βουλευτής τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό, έτσι ώστε να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και οι οικογένειές τους. Ο Υπουργός απάντησε:

«…Κάνουμε μία προσπάθεια να ξεφύγει η χώρα από τον τρόπο που επιλέχτηκε να γίνουν οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι.Να αλλάξουν οι συμβάσεις χωρίς να έχουμε τριγμούς και σταμάτημα στα έργα και να προβλέψουμε εκείνους τους τεχνοκρατικούς συντελεστές που θα διασφαλίζουν και ότι τα έργα είναι βιώσιμα αλλά κυρίως ότι η κοινωνία δεν θα είναι σε αδιέξοδο. Που σημαίνει ότι προφανώς κατηγορίες σαν τα ΑμεΑ πρέπει να περνάνε ελεύθερα…

…Έχουμε ξεκινήσει ήδη μια τέτοια  επεξεργασία για να πάμε σε μία διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους και για τα ΑμεΑ προφανώς είναι μέσα στις δεσμεύσεις και τις προτεραιότητες αυτών που θα διαπραγματευτούμε και όχι μόνο και για άλλες ειδικές κατηγορίες…»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.