Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Χορός της Ρόκας στη ΓαλατινήΟ Χορός της Ρόκας αναβίωσε και φέτος, την Τρίτη ημέρα του Πάσχα, στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το αθλητικό μέρος, το οποίο περιλαμβάνει τα αγωνίσματα ρίψη λίθου, αγώνα δρόμου 60 μέτρων και  άλμα απλούν.

Οι απονομές των βραβείων και μεταλλίων έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Κεχαγιά Φώτη, τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοΐου και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δόρδα Χρήστο, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κοτρώτσιο Λουκά, και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γαλατινής κ. Λαζόγκα Δημήτριο.

Ακολούθησε ο χορός της Ρόκας και τα τραγούδια από τις γυναίκες του χωριού. Το έθιμο αυτό συμβολίζει τον αποχαιρετισμό των ανδρών που έφευγαν για να δουλέψουν ως χτίστες σε ξένα μέρη.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Βοΐου κ. Κορδίστας Ανδρέας και κ. Ρομπόλας Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυσσαρίδης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Δίκος Στέργιος, και πολύς κόσμος από την γύρω περιοχή.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο  Δήμος Βοΐου, η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατινής, οι Αθλητικοί Σύλλογοι της Γαλατινής και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Γαλατινής .

Ο Δήμος Βοΐου συγχαίρει θερμά τους συνδιοργανωτές και τους συμμετέχοντες στις φετινές εκδηλώσεις, και ευχαριστεί όλο τον κόσμο που έδωσε και φέτος το παρόν στην αναβίωση αυτού του εθίμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.