Μέσω Κρανιδίων-Αυλών η παρακαμπτήρια οδός, λόγω έργων στην Ε.Ο. Σερβίων-ΛάρισαςΜε συντριπτική πλειοψηφία -μειοψήφησαν 4 σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης- υπερψηφίστηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 3 Απριλίου 2015 η πρόταση «Περί έκδοσης άδειας διέλευσης των οχημάτων (παρακαμπτήρια οδός) μέσω της δημοτικής οδού Κρανιδίων – Αυλών».

Πρόκειται για την παράκαμψη λόγω έργων βελτίωσης στην Ε.Ο. Σέρβια – Λάρισα (2ο,3οχλμ), στο ύψος και πριν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η κατασκευή των οποίων θα διαρκέσει περί τους 2 μήνες.

Στη μαραθώνια συζήτηση του θέματος, παραβρέθηκαν από μέρους της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς και ο δντής Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Γρίβας -το έργο είναι της Περιφέρειας αλλά η προτεινόμενη παρακαμπτήρια οδός είναι δημοτική, κατά συνέπεια απαιτούνταν η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου-, και σαν εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης  ο διοικητής του ΑΤ Σερβίων Αντώνης Θώμος.
 
Η προκρινόμενη λύση της διέλευσης από Κρανίδια και Αυλές που ήταν πρόταση της Περιφέρειας, έτυχε επιπλέον της έγκρισης του Τοπικού Συμβουλίου των Κρανιδίων υπό όρους (κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, τοποθέτηση σε σημεία προστατευτικών μπαρών και πλήρης αποκατάσταση τυχόν ζημιών που θα προκληθούν στο οδικό δίκτυο ή και αλλού) και σοβαρών επιφυλάξεων από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, λόγω της κακής κατάστασης και μειωμένου πλάτους του οδοστρώματος σε κάποια τμήματα, όπου θα κινούνται βαρέα οχήματα.

Ο κ. Γρίβας ανταπάντησε ότι στο δύσκολο τμήμα Αυλές-Κρανίδια θα τοποθετηθούν φανάρια εναλλασσόμενης μονής κατεύθυνσης και βελτιώσεις στο οδόστρωμα, με όποιο περιθώριο διαπλάτυνσης.

Η πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που υποστηρίχτηκε σθεναρά από ορισμένους συμβούλους και το δήμαρχο, ήταν κατ’ αρχάς η κατασκευή παρακαμπτήριου ασφαλτοστρωμένου δρόμου μήκους 1700μ, πίσω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής προς Σέρβια όπου υπάρχει ήδη συντηρημένος  χωματόδρομος -κατά τους υποστηρικτές της πρότασης-, που θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά σαν αγροτικός δρόμος και συμπληρωματικά η διέλευση των οχημάτων το διάστημα αυτό μέσω Κρανιδίων-Αυλών να μονοδρομηθεί, επισημαίνοντας τις δυσκολίες της διέλευσης βαρέων οχημάτων στις δυο κατευθύνσεις.

Η πρόταση αυτή αποκρούστηκε από τον κ. Γρίβα, με το αιτιολογικό ότι στην περίπτωση αυτή θα απαιτηθεί έγκριση περιβαλλοντικών όρων που μπορεί να καθυστερήσει και περισσότερο από ένα χρόνο, με επακόλουθο μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή ή ακόμη και την απένταξη του έργου. Η θέση του αντιπεριφερειάρχη κ. Πλακεντά ήταν να ψηφιστεί η πρόταση των Τεχνικών Υπηρεσιών για να προχωρήσει άμεσα το έργο και το αμέσως επόμενο διάστημα να τεθεί σαν αυτοτελής πρόταση η κατασκευή του εν λόγω παράδρομου, την οποία η περιφέρεια θα αντιμετωπίσει θετικά.

Το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης που έλαβε το λόγο, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στην πρόταση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, λόγω εμπειρίας στην αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων.

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.