Με τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών συναντήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή για την κατασκευή πεζογέφυρας στη Ζάβορδα



Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Σωτηρία της Σκήτης του Οσίου Νικάνορα και την κατασκευή πεζογέφυρα ζεύξης Ελάτης – Ζάβορδας, συναντήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών Βαγγέλη Σημανδράκο, με θέμα την επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής της πεζογέφυρας και την ενημέρωση επί γενικότερων ζητημάτων που αφορούν μνημεία της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Ιλαρίωνα.

Από τη συζήτηση προέκυψε ταύτιση απόψεων με τον αντιπεριφερειάρχη για την άμεση δημιουργία φορέα παραλαβής, λειτουργίας και συντήρησης της πεζογέφυρας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της ΔΕΗ για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής και στη δημοπράτηση του έργου, για το οποίο υπάρχει ομόφωνη θετική απόφαση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) και έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού, και βεβαίως απόφαση χρηματοδότησης από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον κ. Σημανδράκο υπάρχει κατ’ αρχάς και η σύμφωνη γνώμη του νέου μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ, που εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αξιοποίησης των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, με εξέχουσα θέση αυτού της Ι. Μονής Οσίου Νικάνορα της Ζάβορδας. Για το ίδιο θέμα η
Συντονιστική Επιτροπή έχει ζητήσει συνάντηση με τον μητροπολίτη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος κατόπιν αιτήματος της επιτροπής, έγινε από τον κ. Σημανδράκο ενημέρωση για τον οδικό άξονα Ε65, σχετικά με την τελική χάραξη και την κατασκευή κόμβων, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα προσπέλασης στην περιοχή της Δεσκάτης – μνημεία ευρύτερης περιοχής λίμνης Ιλαρίωνα.

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.