Απάντηση του kozaniLife.gr στην επιστολή του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης



Διαβάζουμε σε τοπικά ΜΜΕ της Κοζάνης επιστολή – διαμαρτυρία της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης στην οποία καταγγέλουν το kozaniLife.gr αλλά και όσους αναμετέδωσαν την είδηση.

Κάτι ανάλογο όμως, συνέβη και στο παρλελθόν, στην περίπτωση της ενδοσχολικής βίας μεταξύ ανήλικης μαθήτριας με ενήλικο μαθητή. Και τότε ανακρίβειες γράφαμε κατ’αυτούς μιας και ουδέποτε υπήρξε συμβάν ενδοσχολικής βίας στο σχολείο τους. Να θυμίσουμε πως ο Λυκειάρχης τότε, του σχολείου μέχρι και λίγη ώρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης , έβγαινε και δήλωνε (Mega Channel) πως ουδέποτε υπήρξε περιστατικό, ενώ όταν ερωτήθηκε από το Δικαστήριο, παραδέχτηκε το γεγονός, παρούσια μιας αίθουσας γεμάτης από κόσμο και ΜΜΕ. Δε θα ξεχάσουμε όμως και τη «θρυλική» απάντησή του σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το τί έκανε για να προστατέψει τους μαθητές του, αυτός είπε: “Απαντούσα στα ΜΜΕ!”, αφήνοντας μια αίθουσα εμβρόντητη από την απάντησή του .

Οι ίδιοι, με την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, συκοφαντικά δυσφήμισαν το kozaniLife.gr για δήθεν παραπληροφόρηση, η εκδίκαση της υπόθεσης όμως, αποκατέστησε τα πράγματα .

Το 2ο ΕΠΑΛ συστεγάζεται με εσπερινά σχολεία, η ουσία της χθεσινής είδησης για το KozaniLife.gr, δεν ήταν αν συνέβη εντός ή εκτός του σχολικού χώρου, αλλά ότι συνέβη ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού ομάδας νεαρών ατόμων έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης .

Καθώς φαίνεται όμως, για τους εκπαιδευτικούς της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, το ζήτημα είναι να μην “αμαυρωθεί” το σχολείο τους, μόνο ως προς φήμη του και όχι ως προς την ουσιαστική δομή του, άλλωστε αυτό μαρτυρά και ακόμη μία απείρου κάλους απάντηση που έδωσε ο εν λόγω Λυκειάρχης, όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο, “γιατί Κύριε αφού, είδατε το παιδί χτυπημένο, δεν καλέσατε την Αστυνομία”, εκείνος απάντησε, “για να μην αποκτήσει κακή φήμη το Σχολείο μου” .
 
Εκ παραδρομής και λόγω κεκτημένης ταχύτητας και χωρίς καμία άλλη πρόθεση, ανακαλούμε τη λέξη “μαθητές ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ” σε “μαθητές ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ”, όπως θα έπρεπε να αναφερθεί.

Το σίγουρο είναι, ότι επρόκειτο για ένα σοβαρό περιστατικό στο οποίο εναπλάκησαν, μαθητές και εξωσχολικοί.

Όσα γράψαμε για το συγκεκριμένο συμβάν ισχύουν απόλυτα και απεριόριστα και δεν τίθεται θέμα περί ανακριβών πληροφοριών, όπως μετέπειτα συπλήρωσε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία που είχαμε σήμερα ο Υπ/ντής της Αστυνομικής Δ/νσης Κοζάνης, ο οποίος δεν δήλωσε τίποτα διαφορετικό από αυτό που αναφέραμε στο σχετικό μας ρεπορτάζ.

Όπως πράξαμε και στο παρελθόν απέναντί σας, δεν είμασταν διατεθημένοι να απανήσουμε στο δημοσίευμά σας, όμως, η ευθιξία σας κύριοι, καλύτερο θα ήταν να τη χρησιμοποιήσετε εντός του σχολικού σας πλαισίου και προς όφελος των μαθητών σας, όπως όρθα σας συμβούλεψαν και οι “πρυτανεις” των δικαστηριών…”αντί να σχολείστε με το απαντάτε στα δημοσίευματα των ΜΜΕ, κοιτάξτε να προστατάψετε τα παιδιά σας“.

Η καταδικαστική απόφαση ενός από τους μαθητές σας -για ένα συμβάν που ενδεχομένως να μπορούσατε να κρατήσετε στο σχολικό πλαίσιο, μαρτυρά την έλλειψη της εκπαιδευτικής σας
δεξιότητας.

Η σοφή συμβουλή της εισαγγελέως στο περιστατικό της ενδοσχολικής βίας, φαίνεται δεν άγγιξε το εκπαιδευτικό σας φίλτρο.

 

Η Συντακτική Ομάδα του kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.